Connect with us
Publicitate

Administrație

MAI confirmă interesul pentru Cetățuia Brașovului: „Instituția noastră a transmis intenția și interesul de a prelua în administrare imobilul. Nu poate fi vorba de o preluare forțată”

Publicat

pe

Ministerul de Interne a reacționat marți după ce primarul Brașovului, Allen Coliban, l-a acuzat într-o postare pe Facebook, pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că vrea să ia Cetățuia Brașovului la MAI. Edilul a solicitat transferul imobilului către Primăria Brașov.

”Având în vedere articolele apărute în mass-media privind „preluarea abuzivă de MAI a Cetății Brașovului”, Direcția Informare și Relații Publice a MAI face următoarele precizări:

Informațiile vehiculate în spațiul public sunt în totalitate false!

Printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a stabilit apartenența de drept a imobilului vizat la domeniul public al statului, prin Ministerul Finanțelor.

Publicitate

Astfel, în urma unei solicitări a Ministerului Finanțelor care a fost adresată tuturor ministerelor, instituția noastră a transmis intenția și interesul de a prelua în administrare imobilul cu menținerea uzului și interesului public național al acestuia.

De asemenea, inclusiv Ministerul Educației și-a manifestat intenția de a prelua în administrare imobilul vizat.

Astfel, în funcție de analiza și decizia ce va fi luată la nivelul Guvernului în ceea ce privește instituția care va prelua în administrare imobilul, se pot derula procedurile legale în vederea materializării acestui demers, proceduri care implică promovarea unei hotărâri a Guvernului cu parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Codul administrativ”, anunță Ministerul de Interne într-un comunica de presă.

MAI susține că nu a efectuat niciun demers legislativ în ceea ce privește preluarea imobilului.

”În concluzie, nu poate fi vorba de o preluare forțată din partea Ministerului Afacerilor Interne, demersul reprezentând materializarea unui răspuns la o solicitare legală și instituțională a Ministerului Finanțelor”, se mai precizează în comunicat.

Primarul Allen Coliban i-a îndeamnat luni pe cetățeni să semneze petiția pentru ca cetățuia să revină Brașovului.

Societatea Aro Palace, care a deținut din 1990 Cetățuia Brașovului, a anunțat în urmă cu o săptămână că va preda stabilimentul către Statul Român. După un proces lung de 7 ani, justiția din România a decis că societatea comercială trebuie să înapoieze construcția statului, care este proprietarul de drept. Transferul se va face prin intermediul ANAF Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    28 februarie, 2023 at 4:06 pm

    O măgărie PNL plus PSD !
    Da-I dracul și pe cetățeni și pe turiști !
    Nu cumva vor și complexul Olimpiada ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes