Connect with us
Publicitate

Social

Mai bine de jumătate din populația câinilor din Brașov ar fi deținută ilegal. Autoritățile locale au pornit o campanie gratuită de sterilizare și microcipare a patrupedelor din oraș

Publicat

pe

Câinii fără stăpân sunt, în continuare, o problemă cu care autoritățile locale se confruntă în fiecare zi. Numai anul trecut Serviciul pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân au ridicat de pe domeniul public al Brașovului 6709 de patrupede pe care le-au dus la adăpostul din Stupini.

Publicitate

Printre cei care se fac vinovați de această situație se numără și proprietarii de animale, în special metiși, care nu îi supraveghează, îi lasă liberi pe domeniul public, iar aceștia se înmulțesc necontrolat. Deși proprietarii de animale sunt obligați să îi înregistreze în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân, mai bine de jumătate dintre patrupedele brașovenilor sunt deținute ilegal, spun autoritățile locale.

Pentru a stopa acest fenomen, Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația Milioane de Prieteni au pornit o campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor din oraș.

,,An de an ne confruntăm cu aceeași situație, în care suntem nevoiți să luăm sute de câini fără stăpân de pe domeniul public și să îi ducem în adăpostul de la Stupini. Deși acolo le asigurăm condiții bune de cazare și hrană, iar pe o mare parte, mulțumită implicării partenerilor noștri, Asociația Milioane de Prieteni, reușim să îi dăm spre adopție, ca și proprietar de câini consider că nu este soluția cea mai bună. Orice câine are nevoie de un stăpân care nu doar să îl îngrijească, dar să îi și ofere atenție, iar acești câini de pe domeniul public ajung acolo din cauza unora dintre concetățenii noștri. Împreună cu «Milioane de prieteni» le asigurăm tuturor brașovenilor servicii gratuite de microcipare a câinilor, iar în cazul metișilor, sterilizarea gratuită a acestora. Dincolo de obligația morală pe care o avem față de cel mai bun prieten al omului, există și obligația legală a proprietarilor de a face acest lucru. Dacă aveți un câine nemicrocipat, nesterilizat și nevaccinat anti-rabic, puteți face o programare și noi vă ajutăm cu toate aceste proceduri, în mod gratuit. Programările se fac la numărul de telefon 0268-547815”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Publicitate

De ce este importantă sterilizarea câinilor? Pentru că majoritatea populației canine de pe domeniul public vine din curțile oamenilor și ale firmelor și pentru că sterilizarea este o procedură medicală care asigură în primul rând bunăstarea animalului și în al doilea rând stoparea înmulțirii necontrolate a acestora. Proprietarii de câini au obligația să își sterilizeze câinii astfel: femelele începând cu vârsta de 4-6 luni, iar masculii începând cu 6-8 luni. Sterilizarea este un act medical obligatoriu, nu opțional.

În acest moment în adăpostul de la Stupini sunt 250 de câini fără stăpân. Anul trecut au fost adoptați 453 de câini fără stăpân din acest adăpost, cea mai mare parte, 358, mulțumită implicării Asociației Milioane de Prieteni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes