Connect with us
Publicitate

Social

„Magia iernii, la Brașov”. Autoritățile au alocat 2 milioane de lei pentru împodobirea orașului. Iluminatul festiv va fi oprit noaptea târziu, iar edilii speră să reducă astfel consumul de energie cu peste 40%

Publicat

pe

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar autoritățile locale au intrat deja în febra pregătirilor. În acest an, municipalitate a alocat 2 milioane de lei pentru împodobirea orașului, iar pentru prima dată în istoria recentă a Brașovului, iluminatul festiv va ajunge și pe bulevardele principale din oraș.

Publicitate

„Vom duce luminile nu doar în zona centrală, ci și pe arterele principale, în cartiere. Astfel încât Calea București, între strada Toamnei și Spitalul Județean, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu, Griviței, 15 noiembrie, Hărmanului, 13 decembrie, zona Ceasu Rău, Bulevardul Gării, Bulevardul Victoriei, Strada Toamnei sunt câteva dintre arterele care vor avea iluminat festiv care este instalat chiar în acest zile”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Deși iluminatul festiv va fi extins, edilii vor să facă și economie la energia electrică, mai ales că multe orașe din lume au luat astfel de decizii din cauza crizei energetice de la nivel mondial. La Brașov, luminițele de sărbătoare vor funcționa după un program strict.

„Am luat în calcul un calendar și un orar adaptiv, astfel încât să reducem fluxul luminos pe intervalul 1 noaptea – 6 dimineața, în centrul istoric, iar în același interval arterele pe care le-am menționat anterior vor avea iluminatul festiv oprit. Deci noaptea, după ora 1.00, iluminatul festiv va fi oprit pe arterele care nu fac parte din centrul istoric, iar în centrul istoric va fi redus, astfel încât calculele ne arată o reducere a consumului cu aproximativ 41%”, a completat Coliban.

Publicitate

Față de anii trecuți, autoritățile au acordat o atenție sportivă și evenimentelor din luna decembrie care sunt dedicate brașovenilor, dar și turiștilor.

„Piața Brassai va găzdui un cinematograf startarium, un loc în care cei mici, alături de părinți, pot să meargă să viziteze și să vadă călătoria lui Moș Crăciun din Laponia până la Brașov. Pe lângă asta, vom avea în Piața Sfântul Ioan patinoarul, unde cei mici vor avea, alături de părinți sau buunici, acces gratuit și unde vor putea să se bucure de Piața Sfântul Ioan, precum și de studioul lui Moș Crăciun, un loc de unde se vor transmite colinde, unde cei mici vor avea ocazia să-l întâlnească pe Moș Crăciun. În parcul Nicole Titulescu vom avea în fiecare weekend ateliere pentru cei mici. Ei vor face cu mâinile lor cadouri pentru cei dragi. Moș Crăciun va veni și în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, unde cei mici vor putea în fiecare seară să îl viziteze la căsuța lui Moș Crăciun și să interacționeze cu acesta”, a spus viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Deja bradul falnic, vedeta sărbătorilor de iarnă, a ajuns seara trecută în Piața Sfatului. Pomul care va fi împodobit pentru Crăciun are 57 de ani, 21 de metri înălțime și cântărește peste 9 tone. Misiunea de aducere și montare în centrul orașului a durat peste 14 ore. De astăzi va începe și împodobirea bradului cu sute de globuri, decorațiuni, ghirlande și zeci de mii de luminițe.

Lângă brad, va fi amenajat și târgul de Crăciun. 46 de căsuțe vor fi puse la dispoziția comercianților, iar acestea vor fi montate în toată Piața Sfatului. Practic, față de anul trecut, târgul va fi extins în zona pietonală din inima orașului. Pe data de 30 noiembrie, la ora 18.30, iluminatul festiv în Brașov va fi aprins, iar orașul va intra oficial în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes