Connect with us
Publicitate

Economic

Magazinul Lidl din Săcele, tot mai aproape de realitate. Investiția se ridică la peste 2 milioane de euro

Avatar

Publicat

pe

După ce anul trecut germanii de Lidl au făcut pași administrativi importanți, necesari pentru realizarea investiției din Săcele, aceștia par că sunt tot mai aproape de începerea construcției.

În acest sens, compania germană a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) documentaţia necesară de evaluare a impactului asupra mediului pentru amenajarea unui centrul comercial în Strada Câmpului Nr. 97, Săcele. Un pas necesar pentru obținerea autorizației de mediu.

Conform documentelor de la APM, compania intenționează că construiască un centru comercial cu o suprafață de 2.221 metri pătrați dintre care 1.326 metri pătrați vor fi destinați suprafeței de vânzare, restul construcției fiind organizat  în depozite, birouri, camere frigorifice, spații sanitare, vestiare și alte spații necesare funcționării.  De asemenea se va construi un post de transformare, necesar alimentării cu energie electrică a unității, 136 locuri de parcare, gard, mijloace publicitare dar și un sens giratoriu.

Publicitate

Acesta din urmă se va amenaja la intersecția DN1A (str. Câmpului, Ocolitoarea Mincipiului Săcele) cu str. Armata Română, girație care vă asigura și accesul la spațiul comercial. Centru comercial se vă amplasa la distanta de minim 41,98 m fata de marginea parții carosabile. Accesul principal în/din drumul național DN1A (str. Câmpului) se realizează din intersecția giratorie prin aleea principală cu lățimea parții carosabile de 6 m, numai pentru intrare, iar ieșirea de la magazinul LIDL se realizează prin str. Agronomiei, numai pentru relații de dreapta, relația de stânga fiind posibilă a se efectua în girația proiectată.

Accesul secundar necesar pentru aprovizionare se realizează tot prin strada Agronomiei, strada existentă se va moderniza, aceasta fiind racordată la drumul național prin racordare circulară cu raze de 12 m, numai pentru relația de dreapta.
Pentru asigurarea continuității traficului pe zona girației se vă amenaja un trotuar pe partea stânga a drumului și o trecere de pietoni pe drumul național.

Publicitate

Foto girație conform Săceleanul.ro

Administrativ vorbind, autorizația de mediu este unul dintre documentele necesare pentru obținerea autorizației de construire (AC), iar faptul că Lidl solicită acest document arată un progres avansat în procesul birocratic. După obținerea AC, Lidl va demara construcția propriu-zisă, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în vară dacă nu se vor întâmpina probleme.

Investiția medie într-un centru comercial Lidl este de 2 milioane de euro, fără a lua în calcul costul terenului.

Reamintim că Lidl a început demersurile birocratice pentru realizarea investiției din Săcele, Str. Câmpului Nr.97 în iunie 2020.

Publicitate

Lidl în România

Investiţiile în supermarketuri par că nu ţin cont de pandemie. Cele mai mari bugete alocate anul trecut pentru astfel de investiții au fost cele ale Kaufland (300 mil. euro) şi Lidl (peste 200 mil. euro). Şi în 2021 expansiunea celor două reţele continuă.

Retailerul german Lidl activează pe piaţa de discount din România, magazinele companiei având suprafeţe de circa 1.000-1.300 mp.

Publicitate

Lidl are pe plan local cinci depozite. Discounterul german a deschis anul trecut 33 de magazine – unităţi noi, construite de la zero, şi relocări, respectiv înlocuiri ale unor unităţi mai vechi – apropiindu-se astfel de pragul de 300 de puncte de vânzare pe plan local. Mai mult, continuă expansiunea şi în 2021. Nemţii au venit oficial pe piaţa locală acum un deceniu, când au preluat 107 magazine Plus Discount. Apoi s-au extins de la zero. An de an compania a deschis unităţi noi, ritmul variind între zece şi peste 30 de magazine nou inaugurate. De altfel, cel mai alert ritm de după 2011, primul an oficial de prezenţă, este cel din ultima perioadă.

Nemţii au obţinut în 2019 afaceri de aproape 10 miliarde lei (2,05 miliarde euro). Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 9.000 de persoane.

Lidl creşte salariile angajaţilor de la 1 martie

 

 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>