Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Lupul de la rutieră” din Râşnov, poliţistul anului 2022, reţinut pentru luare de mită

Publicat

pe

Publicitate

Ies la iveală noi date din ancheta procurorilor care au făcut ieri mai multe percheziţii la Poliţia Braşov. Din datele oferite de procurori se pare că poliţiştii de la Rutieră luau mită, ia aceasta ajungea până la 5.000 de lei, dar şi alte bunuri sau servicii cum ar fi servicii SPA. 

Procurorii au descoperit că mai mulți polițiști din Brașov, inclusiv unul premiat pentru rezultate deosebite în activitatea sa, au fost implicați în acte de corupție. Potrivit anchetei, polițiștii de la Rutieră primeau mită, atât în bani cât și în alte bunuri sau servicii, cum ar fi servicii SPA, iar în schimb, aceștia ajutau la obținerea permiselor de conducere. Mai mult, pentru a facilita acest lucru, aceștia erau prezenți în special în weekend.

Ancheta a dezvăluit și faptul că polițiști din Râșnov și Poiana Brașov au favorizat trecerea mai multor camioane cu gabarit depășit către un hotel din stațiune. Printre cei reținuți se numără și Cornel Ioan Sandu, supranumit „Lupul de la rutieră”, unul dintre polițiștii implicați în această schemă de corupție.

Surse din anchetă spun că „Lupul de la rutieră” ar fi intervenit la colegii săi pentru a permite unor camioane să urce la un hotel din Poiana Brașov, deși acestea depășeau greutatea maximă admisă pentru a circula în stațiune și nu dețineau permis de liberă trecere. În schimbul ajutorului său, hotelul ar fi făcut un contract de sponsorizare cu clubul de fotbal la care joacă fiul său, iar „Lupul de la rutieră” ar fi beneficiat de sedințe gratuite la SPA, la același hotel.

Publicitate

Cornel Ioan Sandu și alți trei polițiști sunt acuzați de fapte de corupție precum dare și luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și instigare la aceste fapte. „Lupul de la rutieră” a primit în ultimii doi ani mai multe premii și distincții pentru rezultatele sale deosebite în activitate, dar acum va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Cercetările au vizat a instrumentarea unor cauze în care sunt cercetate fapte de corupție, dare și luare de mită, abuz în serviciu în forma și infracțiuni de drept comun, respectiv instigare la favorizarea, favorizarea făptuitorului și instigare la conducere fără permis.

Circumstanțele principale ale faptelor cercetate sunt acelea ale dobândirii permisului de conducere, în baza mitei pe care doritorul permisului de conducere sau părinții acestora o oferea examinatorului prin niște căi clandestine, respectiv cu ajutorul unui complice care acesta făcea reclama necesară și se ocupa de colectarea mitei. Mita era de 5.000 RON. De la caz la caz dublată și de alte avantaje materiale cum ar fi cum ar fi produse alimentare,

O pe lângă aceste aspecte din contextul cercetărilor, au reușit și faptele acestea de abuz în serviciu, respectiv persoane care ar fi trebuit să ajungă în mai multe destinații, unde este nevoie de liberă trecere, cum ar fi în zona Poiana Brașov. Au beneficiat de această facilitate fără plată a taxei de trecere, pe baza influenței pe care anumiți polițiști au avut-o pe lângă organele de constatare şi polițiștii care depistau în trafic contravenientul.

A mai fost și situația favoritei făptuitorului, respectiv persoane implicate în dosare penale, cercetate în calitate de suspecți, au beneficiat de consiliere din partea acelorași polițiști cercetați de noi În sensul că li se ofereau sfaturi și îndrumări despre cum ar putea să se sustragă pe o anumită perioadă de timp cercetărilor.

Au fost audiate 30 de persoane. Dintre acestea, 10 au fost martori, au fost inclusiv polițiști martori și unul dintre ele, de exemplu, a fost polițistul care a instrumentat acel caz și a cărui activitate a fost împiedicată de intervenția ilegală a colegului.

Sunt 20 de persoane în total, față de 13 nu s-a luat nicio măsură au. 7 persoane au fost reținute, acestea sunt doi  agenți de poliție, examinatori și 2 polițiști, unul din Poiana Brașov și un agent de poliție rutieră de la Râşnov.”, a declarat Adrian Radu – prim procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. iohannis werner klaus

    27 martie, 2023 at 5:24 pm

    Rusine,rusine,si iar rusine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes