Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Lupul de la Rutieră” a fost arestat preventiv. Polițistul Cornel Sandu va sta în spatele gratiilor, pentru următoarele 30 de zile

Publicat

pe

Agentul Șef, Cornel Sandu, cunoscut și sub numele de „Lupul de la Rutieră” a fost arestat preventiv. După ce polițistul din Râșnov a fost audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, procurorii au decis să formuleze pe numele său propunere de arestare, iar magistrații de la Tribunalul Brașov au admis cererea. Asta înseamnă că agentul va sta în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Publicitate

Alături de el au mai fost trimiși în spatele gratiilor un polițist de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov, dar și un complice care intermedia șpaga pentru obținerea carnetului de conducere.

Polițistul din Râșnov era spaima șoferilor certați cu legea. De nenumărate ori, agentul a refuzat mită din partea celor prinși în trafic băuți, drogați sau a celor care au încălcat regulile de circulație. Dar acum destinul i s-a schimbat brusc. Din polițistul incoruptibil a devenit principalul suspect acest amplu dosar de corupție.

„Lupul de la Rutieră” este acuzat că ar fi intervenit la colegii lui să permită accesul unor camioane de mare tonaj pe drumurile din Poiana Brașov fără să plătească taxa de liberă trece. În schimbul acestor favoruri, agentul ar fi obținut un contract de sponsorizare pentru echipa de fotbal la care activează fiul său, dar și acces la SPA-urile unor hoteluri din stațiune.

Publicitate

Pentru că avea rezultate excepționale în muncă, Lupul de la Rutieră părea de neclintit. Era cunoscut de atât pe plan local, dar renumele lui a ajuns până la mai marii din Ministerul Afacerilor Interne. El lucra în cadrul Poliției Române de peste 27 de ani, iar o mare parte din carieră și-a petrecut-o la Poliția Stațiunii Râșnov. Era un agent foarte apreciat, iar în ultimii ani a primit numeroase premii, printre care se numără o plachetă de onoare a Poliției Române, dar și o diplomă de integritate oferită chiar de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Cornel Sandu a fost declarat și polițistul anului, la Brașov, în 2022, de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

„Este o distincție care se numește Pro Urbe, a fost primită anul trecut. Din punct de vedere moral, dacă cumva se va ajunge la momentul în care vom concluziona împreună că există o culă, premiile așa cum au fost acordate așa se pot și retrage”, a declarat Ciprian Sterpu, președintele ATOP Brașov.

„Lupul de la Rutieră” a ajuns în atenția anchetatorilor în urma interceptărilor dintr-un dosar de corupție la Serviciul Permise, din Brașov. Alți 3 colegi de-ai săi sunt acuzați că ar fi cerut mită pentru a ajuta candidați să treacă de proba practică la școala de șoferi. Ca să primească permisul de conducere, candidații plăteau cinci mii de lei. Șapte persoane, între care patru agenți au fost reținuți în acest dosar, dar numai trei dintre ei au fost arestați preventiv.

Detalii despre anchetă puteți citi AICI.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes