Connect with us
Publicitate

Administrație

Luptele politice din Braşov nu ajută deloc la dezvoltarea oraşului. Ion Ţiriac nu mai face patinoarul gratuit, după ce Consiliul Local a amânat să voteze contractul

Publicat

pe

Publicitate

Primarul Allen Coliban a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, scrisoarea transmisă de omul de afaceri Ion Țiriac prin care acesta anunță Municipalitatea că Fundația care îi poartă numele și care se oferise să construiască un patinoar la Brașov pentru copii și tineri, pe care să îl ofere gratuit Municipalității, își retrage oferta. Motivul invocat de fostul mare sportiv al Brașovului este amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre Fundație și Municipalitate, etapă necesară continuării acestui proiect.

„Cu toate acestea, în fața răspunsului de astăzi al celor care conduc la nivel local Municipiul Brașov pot doar să îmi exprim dezamăgirea și surprinderea față de ceea ce reprezintă până la urmă refuzul de primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să servească tot brașovenilor. Pe această cale, cu părere de rău trebuie să spun că disponibilitatea noastră de a mai realiza acest parteneriat cu Municipalitatea Brașov încetează de astăzi (30 martie, data la care a fost semnată scrisoarea, n.n.)”, precizează Ion Țiriac în scrisoarea transmisă primarului Brașovului.

Primarul a explicat că după discuții timp de un an de zile, am ajuns în faza în care întregul proiect a picat din cauza faptului că aprobarea contractului de comodat nu a întrunit votul Consiliului Local din ședința de vineri, 29 martie. Asta în condițiile în care consiliu a aprobat, în luna decembrie, un memorandum cu fundația, prin care aceasta din urmă se angaja să cedeze către Municipalitate, gratuit, pentru 49 de ani, administrarea  patinoarului pe care îl construia din banii fundației, iar administrația trebuia să asigure infrastructura necesară, precum și administrarea patinoarului.

„Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor ședințe de joi și vineri, atât în comisii, cât și în plen. Au fost peste șase ore de discuții pe marginea acestui subiect, în condițiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată. Scrisoarea dlui Ion Țiriac mulțumește Executivului pentru atitudinea deschisă și cooperantă și pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile. Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local și pentru votul dat, un vot pe care îl consideră surprinzător și inexplicabil, motiv pentru care ne anunță pe cale oficială că se retrage din această din această construcție, practic, din acest parteneriat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Publicitate

Totodată, el a încercat să discute cu Fundația posibilitatea de a continua acest parteneriat, mai ales că în ședința extraordinară de consiliu de astăzi, primul punct pe ordinea de zi este cel prin care ar fi trebuit să se aprobe contractul de comodat dintre fundație și Municipalitate, document care nu a întrunit voturile majorității în ședința de vineri. Din păcate, decizia reprezentanților fundației a fost una clară, de a nu mai realiza această investiție la Brașov.

„Răspunsul pe care l-am primit a fost ferm, Fundația Țiriac se retrage din acest proiect. Am invocat și faptul că e păcat să piardă o comunitate de mii de oameni care au copii, care sunt amatori pe sporturi de gheață, care vor să beneficieze de această infrastructură. Din păcate pierdem noi toți, pierd generații întregi de copii care ar fi putut să beneficieze și să aibă inițiere și competiții în sporturi pe gheață. I-am transmis acest lucru și domnului Ion Țiriac, că va pierde comunitatea, dar răspunsul primit a fost unul ferm”, a completat primarul Allen Coliban.

Vă reamintim că Fundația Țiriac și-a exprimat intenția de a construi un patinoar la Brașov pe modelul celui de la Otopeni, construit în 2016 de fundația care reprezintă omul de afaceri Ion Țiriac.

Patinoarul din Otopeni are o suprafață construită de 4 863 mp, o capacitate de aproximativ 500 de locuri, iar investiția totală în construcția sa s-a ridicat la 3,6 milioane de Euro. Amplasamentul pune la dispoziția vizitatorilor 4 vestiare pentru echipele de hochei și 6 vestiare individuale pentru antrenori. În plus, beneficiază de o parcare de 70 de locuri, cu spații adaptate inclusiv pentru autocare. Patinoarul poate fi accesat în mod gratuit de grupurile de copii și elevi care doresc să practice sporturi pe gheață. Totodată se organizează cursuri gratuite de hochei și patinaj pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei școli dedicate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    4 aprilie, 2024 at 11:17 am

    Salutari lu domnu Tiriac si multe sucese la Balc cu porcii aia…
    Da sa stie iel ca nea premaru nostru a uitat ca noi avem un patinuar fain facut de pe vremea lu madam Udrea. Ie in parcu Tractoru si poa sa vie sal vada ce fain ie.
    Oricum sarumana lu domnu Tiriac si multa licitina lu domnu premar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes