Connect with us
Publicitate

Economic

Luna trecută, peste 1.000 persoane şi-au găsit un loc de muncă în Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Luna trecută, peste 1.000 persoane şi-au găsit un loc de muncă în Brașov. Mai mult de jumătate dintre aceștia fac parte din categoriile de vârstă mai greu angajabile, respectiv peste 45 de ani sau sub 25 de ani.

De asemenea, dat fiind specificul județului, cele mai solicitate zone de activitate de persoanele fără locuri de muncă sunt cele din domeniile HoReCa, servicii și industria auto, a precizat directorul AJOFM Mureș, Liliana Dragomir, potrivit radiomues.ro: „În perioada 1-31 martie, au fost angajate 337 de personae peste 45 de ani, ca și 263 tineri sub 25 de ani. Sunt persoane care au un risc de marginalizare social, în plus, 291 de personae sunt din mediul rural, care au un grad mic de ocupabilitate datorită faptului că nu au studiile corespunzătoare iar o altă piedică este aceea că nu au mijloace de transport către zonele industrializate.”

În prezent sunt înregistrate, la AFOFM Brașov, aproape 6500 de personae din care aproape sunt 1000 șomeri indemizați, iar rata șomajului este de 2,4 la sută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes