Connect with us
Publicitate

Administrație

Ludovic Orban a vorbit despre majorarea pensiilor și alocațiilor

Publicat

pe

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că promisiunile Guvernului că nu vor fi făcute cheltuieli publice pentru care nu există resurse, precum pensii, alocații și salarii, au salvat România de la o eventuală retrogradare a ratingului de țară.

Publicitate

”Dacă ne degradează agențiile de rating, care nu ne-au retrogradat, atenție, datorită credibilității angajamentelor privind stoparea cheltuielilor publice pentru care nu există resurse și a unei abordări în favoarea unei creșteri economice sănătoase, bazate pe investiții, pe creșterea productivității, pe creșterea competitivității” a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a lansat un scenariu apocaliptic afirmând că dacă am fi fost retrogradați de agențiile de rating acest fapt ar fi însemnat impposibilitatea statului de a plăti salariile și pensiile, deoarece statul ar fi nevoit să se împrumute din ce în ce mai scump.

Ludovic Orban: Se poate ajunge în situația în care nu se vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii

Publicitate

”Noi n-am fost retrogradați. Dacă vom fi, ne vom împrumuta din ce în ce mai scump, la un moment dat nu o să ne mai putem împrumuta și la un moment dat nu o să mai putem face față cheltuielilor, se poate ajunge în situația în care nu se vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii, nici subvenții, nici investiții, nici cheltuieli sociale, pentru că am crescut prea mult cheltuielile fără să ținem cont de veniturile pe care le previzionam în perspectivă” a subliniat premierul.

Ludovic Orban a mai afirmat că vede oameni politici care ”vorbesc ca o moară stricată” și susțin în continuare creșterea pensiilor cu 40%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes