Connect with us
Publicitate

Economic

Lucrările neexecutate la modernizarea gării Brașov au fost scoase la licitație

Publicat

pe

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat procedurile pentru găsirea unui constructor care să finalizeze modernizarea gării Brașov.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reabilitare platforma stației și clădire RCM în stația Brașov Călători – lucrări rest de executat”.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de opt luni, este de 400.000 de lei, echivalentul a 80.000 de euro, transmite clubferoviar.ro.

Ce a mai rămas de făcut pentru modernizarea gării Brașov

Publicitate

Pentru asigurarea confortului optim și siguranța călătorilor ce tranzitează zona stației CF Brașov, a fost necesară reabilitarea zonelor adiacente împreună cu căile care asigură accesul călătorilor la primul peron al stației.

Zona supusă reabilitării este cuprinsă între pasajul CF (Cap Y al stației CF Brașov) și clădirea secției L1. Lucrările însă au fost executate parțial, rezultând necesitatea organizării unei noi proceduri de licitație pentru restul de executat.

Lucrările sunt grupate în trei capitole. Primul vizează zona de acces dinspre Autogară spre Revizorat și peron linia 1 B, al doilea copertina de la accesul în clădirea de călători – fațada spre oraș C, iar al treilea – reparații exterioare la clădirea RCM.

Soluțiile de reabilitare ce fac obiectul prezentului referat trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

  1. Zona de acces dinspre Autogară spre Revizorat și peron linia 1 – Se va desface gardul existent lateral scărilor și se va monta unul nou; – Treptele de la Autogară spre peronul liniei 1 împreună cu zonele de acces către scări se vor placa cu granit, iar travertinul de pe peretele lateral se va curăța, iar unde va fi cazul plăcile degradate se vor înlocui.
  2. Copertină acces clădire călători – fațada spre oraș – Se vor demola resturile de beton existente din vechile copertine și se vor repara zonele aferente. – Noua copertină se va realiza dintr-o structură metalică, continuă, în lungul intrării principale, ce va avea lungimea de aproximativ 20 m; – Copertina metalică va avea un sistem propriu de preluare a apelor pluviale și sistem de dejivrare. De asemenea, iluminarea se va asigura printr-un sistem propriu; – Se va înlocui/repara pardoseala în zonele afectate de fundațiile stâlpilor de susținere ai copertinei.
  3. Reparații exterioare clădire RCM – Copertina de beton se va placa cu placaje tip “Bond” pe structura metalică existentă și acoperirea acesteia cu tablă, cu asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 iunie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 26 octombrie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes