Connect with us
Publicitate

Administrație

Lucrările la aeroportul de la Ghimbav nu sunt influenţate de războiul din Ucraina, dar s-au scumpit materialele de construcţie

Publicat

pe

Publicitate

Războiul din Ucraina nu influențează desfășurarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov. Acestea se desfășoară conform graficului, însă va fi nevoie de o ajustare a costurilor la materialele de construcție, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, preşedintele CJ Braşov.

“Nu aș putea spune că lucrările la aeroport sunt afectate din cauza războiului din Ucraina. Ca orice lucrare care se desfășoară atât din fonduri publice, cât și din fonduri private, există o creștere a prețului materialelor de construcție, creștere care va trebui să fie ajustată la un anumit moment, dar asta se va face cu siguranță printr-o reglementare națională, exact cum s-a întâmplat și în alte situații pe care le-am avut anul trecut. Marea majoritate a lucrărilor pe care le avem în derulare se referă la echipamentele de radionavigație, care sunt furnizate de echipa Thales din Italia. De asemenea, partea de softuri și de integrare cu turnul virtual vor fi realizate de către compania Saab din Suedia “, a spus Adrian Veștea potrivit radiobrasovfm.ro.

Activitatea pe Aeroportul Internațional Brașov ar putea începe după data de 1 noiembrie, dacă nu vor fi înregistrate întârzieri la lucrările aflate în desfășurare în această perioadă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes