Connect with us
Publicitate

Administrație

Lucrările de reabilitare a „Drumului de sub munte” ar putea fi finalizate în acest an. Valoarea proiectului se ridică la aproape 150 de milioane de lei

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură realizate de Consiliul Județean Brașov ar putea fi finalizat în acest an. Autoritățile spun că lucrările de reabilitare și modernizare a „Drumului de sub munte” au intrat în linie dreaptă, iar cele trei tronsoane, care se întind pe o lungime de aproape 50 de kilometri, vor fi date în circulație peste câteva luni.

Publicitate

Firma care se ocupă de lucrări a anunțat că primul strat de asfalt a fost deja așternut pe o distanță de 41 de kilometri, ceea ce înseamnă un progres de 90%. Stratul de uzură, în schimb, a fost așternut pe o porțiune de 5,5 kilometri.

Cele 15 poduri, dar și toate podețele de pe traseu au fost reabilitate complet, la fel și cele două treceri la nivel cu calea ferată. Jumătate din lucrările necesare amenajării drumurilor laterale sunt deja finalizate, iar amenajarea scurgerilor pluviale, a rigolelor, şanţurilor betonate şi a celor pereate are un progres de 65%, ceea ce înseamnă că lucrările s-au încheiat pe o lungime de 32 de km. Refacerea trotuarelor şi construirea acceselor la proprietăţi s-a realizat în proporţie de 50% din totalul suprafeţelor proiectate.

„Per ansamblu, sunt mulţumit de progresul lucrărilor. Mă bucur că anumite componente ale proiectului au fost finalizate, însă am cerut constructorului o mobilizare cât mai bună pe şantier, astfel încât să reuşim într-un timp cât mai scurt să încheiem aşternerea covorului asfaltic pe întreaga lungime a drumului interjudeţean. Ne dorim ca localnicii din satele străbătute de traseul «Drumului de sub munte», dar şi turiştii care vin în număr tot mai mare în zona Ţării Făgăraşului să poată circula în cele mai bune condiţii pe această arteră, alternativă la DN 1”, a declarat managerul de proiect Daniel Gligoraş.

Publicitate

Proiectul „Modernizare drum interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P – format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105 P, km 0+000-3+800” a fost primul proiect cu fonduri europene destinat îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, pe care administraţia publică a judeţului Braşov l-a accesat în anul 2017, în cadrul axei prioritare 6 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Am atras 146.864.245,94 lei pentru implementarea acestui proiect, o sumă considerabilă prin intermediul căreia reuşim să modernizăm 49,039 km de drumuri din Ţara Făgăraşului. Acesta a fost primul proiect accesat de Consiliul Judeţean în mandatul 2016-2020, în condiţiile în care în perioada anterioară nu fusese atrasă nicio sumă din programele de finanţare ale Uniunii Europene. Nu ne-am oprit aici, ci am reuşit să fim campioni pe Regiunea Centru la accesarea fondurilor disponibile prin POR 2014-2020 pentru modernizarea drumurilor judeţene. Ne propunem să continuăm modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul întregului judeţ, prin proiecte pentru care să accesăm fondurile structurale 2021-2027”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Braşov, Adrian Veştea.

„Drumul de sub munte” străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus. El asigură conectarea cu rețeaua TEN-T și descongestionează traficul din zona DN 1 Sibiu – Brașov, având în vedere că facilitează legătura între județele Brașov, Sibiu, Argeș şi face legătura între DN 1 și DN 7C (Transfăgărășan).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    5 mai, 2022 at 11:09 am

    Inca o mare realizare a Consiliului Judetean Brasov ! Proiectarea reabilitarii a fost atat de bine facuta incat in unele comune de pe traseu,stratul de asfalt este ori peste ,ori sub nivelul intrarilor in curtile oamenilor astfel incat intrarea /iesirea din curti,in special cu autovehicule sau atelaje este practic imposibila ; ar merita sa faceti o investigatie de presa pentru ca oamenii sa cunoasca adevarul si sa vada cum se administreaza fondurile europene ! In tot acest timp cateva persoane care fac parte din unitatea de implementare a proiectului din cadrul CJBv incaseaza sporuri frumusele din fonduri europene care se adauga la salariile deloc mici ale unora si care pot ajunge pana la 50% din salariu ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes