Connect with us
Publicitate

Social

Lucrările de punere în siguranţă a clădirii internatului dărâmat la Odorheiu Secuiesc, în curs de execuţie. Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Braşov a primit documentaţia întocmită pentru consolidarea clădirii

Publicat

pe

Lucrările de punere în siguranţă a clădirii internatului Licelului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, sunt în curs de execuţie.

Publicitate

Instituţia Prefectului Harghita a informat că, în cursul zilei de joi, a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” din Odorheiu Secuiesc, iar fiecare instituţie a prezentat activităţile desfăşurate în ultimele zece zile.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat că lucrările de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii avariate sunt în curs de execuţie, precum şi îndepărtarea materialului rezultat în urma prăbuşirii zidurilor, planşeelor şi acoperişului. În cadrul lucrărilor de consolidare, şanţul săpat lângă fundaţia zidului s-a umplut cu beton. În prezent se lucrează la uzinarea instalaţiei de sprijinire a zidurilor neafectate, dar expuse prăbuşirii, urmând să se treacă la dezafectarea acoperişului rămas suspendat şi eliberarea incintei de moloz”, se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Harghita efectuează un control cu privire la modul în care au fost eliberate autorizaţiile de către Primăria Odorheiu Secuiesc.

Publicitate

De asemenea, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Braşov a primit documentaţia întocmită pentru consolidarea clădirii internatului în vederea avizării, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, care a acordat asistenţă de specialitate proprietarului clădirii.

„S-au efectuat controale la firma care a întocmit proiectul tehnic de reabilitare a internatului, respectiv la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, fiind întocmite procese verbale de constatare care au fost înaintate procurorului de caz. Abaterile săvârşite şi constatate vor fi sancţionate contravenţional. În continuare, instituţiile membre în comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, mai menţionează sursa citată.

Totodată, se precizează că Inspectoratul Şcolar Judeţean asigură, în continuare, sprijin pentru acordarea asistenţei psihologice celor care au avut de suferit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes