Connect with us
Publicitate

Economic

Lucian Bode: „am pierdut 330 milioane de euro de la UE pentru calea ferată Brașov-Sighișoara”

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi, într-o intervenţie la postul de televiziune Antena 3, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a arătat nemulțumit de multiplele contestații la licitațiile de infrastructură și de modul cum sunt soluționate ele de instanțele de judecată, dând în acest sens exemplu calea ferată Brașov-Sighișoara, scrie clubferoviar.ro.

„Au fost contestații la contestații și am pierdut 330 milioane de euro pentru că n-am semnat la timp contractele pe fonduri europene – Connecting Europe Facility. Într-un final, am semnat contractul pe primele două loturi și ieri instanța ne-a dat o veste bună și pentru celălalt lot”, a declarat ministrul la Antena 3.

Contractele pentru calea ferată Brașov-Sighișoara au stat patru ani prin tribunale

Compania CFR SA și asocierea Railworks (Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98) au semnat în martie contractul de execuție pentru lucrările de modernizare a loturilor 1 și 3 din tronsonul de cale ferată Brașov-Sighișoara, respectiv Brașov-Apața și Cața-Sighișoara, cu o lungime de 86 de kilometri. Valoarea lucrărilor este de 2,9 miliarde de lei. Semnarea a survenit după patru ani de zile de contestări în instanță din parte Asocierii Brasig (Strabag-Swietelsky).

Publicitate

Curtea de Apel București s-a pronunțat marți în cazul contractului de modernizare Apața-Cața (lotul 2 Brașov-Sighișoara) disputat de RailWorks (Alstom, Arcada, Aktor, Eurocontruct), FCC – Astaldi și Alsim Alarko.

Decizia de marți, favorabilă RailWorks, deschide posibilitatea semnării contractului de modernizare de către CFR SA cu asocierea menționată. Pe rolul instanțelor se mai află o acțiune a Alsim Alarko, însă aceasta privește oferta plasată pe locul 2, cea a asocierii FCC-Astaldi, fără a putea schimba poziția de primă clasată a RailWorks în licitație.

foto: psnews.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes