Connect with us
Publicitate

Social

Lovitură pentru pasionații jocurilor de noroc. Guvernul României vrea să impoziteze acest sector cu 40%. Ce alte măsuri fiscale pregătește Executivul

Publicat

pe

Noi măsuri fiscale vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar mai multe domenii de activitate sunt vizate de majorări ale taxelor. De departe, cel mai afectat sector va fi cel al jocurilor de noroc. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că impozitul în acest domeniu va ajunge la 40%, de la 1 ianuarie 2023, potrivit hotnews.ro.

Publicitate

Anunțul despre această decizie, dar și despre alte măsuri fiscale a fost făcut în urma unei ședințe a coaliției. Aceste sunt:

  • TVA crește de la 5% la 9 % pentru industria Horeca
  • TVA crește de la 9 la 19% pentru băuturile carbogazoase cu zahăr
  • impozit de 40% la jocurile de noroc
  • impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%
  • scutiri de impozit pt salariile din agricultură și construcții va fi până la 10.000 de lei (în prezent pragul de scutire este de 30.000 de lei)

Cât despre scăderea prețului la carburanți, primul ministru al României spune că trebuie făcute în continuare analize pentru luarea unei asemenea decizii.

„A trebuit să ne asumăm această decizie cu precauție. Nu vom face nimic care să pună în pericol stabilitatea țării. Această decizie a fost luată în baza unei analize. Trebuie să analizăm foarte bine comunicarea: ne vom trezi în fața unui val de așteptări pe care nu-l vom putea satisface. Tot ce facem, facem ținând cont de realitatea resurselor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat de aceeași sursă.

Publicitate

Premierul a anunțat ulterior că liberalii nu renunță la cota unică și nici nu sunt de acord cu suprataxarea. El a precizat însă că vor fi eliminate o serie de excepții privind fiscalitate.

„PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare. Nu vom susține suprataxarea pentru a putea asigura protecția locurilor de muncă. De asemenea, PNL a decis să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea”, a spus Ciucă. Excepțiile la care se referă privesc creșterea TVA la băuturile carbogazoase cu zahăr și impozitul la jocurile de noroc”, a mai completat Ciucă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes