Connect with us
Publicitate

Administrație

Locurile de veci din cimitirele publice ale Brașovului și serviciile funerare vor fi mai scumpe

Publicat

pe

Cheltuielile tot mai mari cu întreținerea cimitirelor publice din Brașov au convins autoritățile să majoreze terifele pentru locurile de veci cu 50% până la 180%. Astfel, în următoarea ședință de Consiliu Local aleșii vor vota dacă sunt de acord cu aceste creșteri de prețuri la Cimitirul Municipal Brașov și Cimitirul Civil Șprenghi.

De exemplu, dacă în prezent săpatul unei gropi cavou și transportul pământului costă 360 de lei, pentru acest serviciu se va plăti 550 de lei, odată cu creșterea cu 52% a acestui tarif. Cel mai mult se va scumpi serviciul de tămâiere, cu 180%, de la 25 de lei la 70 de lei.

Autoritățile justifică aceste majorări prin faptul că taxele pentru serviciile funerare au rămas neschimbate în perioada 2013 – 2021. De atunci cheltuielile au crescut cu peste 50%, salariul minim a fost majorat de la 750 de lei, în 2013 la 2300 de lei, în 2021, iar în cimitire au fost făcute multe investiții. S-au asfaltat alei, au fost montate sisteme de supraveghere video, au fost reparate clădirile care deservesc cimitirele, au fost instalate rețele de apă internă și a fost modernizată rețeaua de apă internă.

Lista completă a serviciilor funerare și creșterea tarifelor o puteți citi mai jos.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes