Connect with us

Social

Locuitorii din Tractorul petiţionează pentru mutarea Jandarmeriei și transformarea amplasamentului în parc. Ce propuneri au înaintat

Știri Brașov

Publicat

pe

Asociația Comunitara pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Brașov a lansat o petiție online privind susținerea creării unui parc pe actualul amplasament al Jandarmeriei. Conform asociației, Jandarmeria utilizează foarte puțin din totalul suprafeței de 20 hectare pe care se află.

Publicitate

Cum motivează cei din asociație petiția

De ce avem nevoie de parc în Brașov?

Cele mai importante dezvoltari imobiliare din Brașov au loc în zonele Tractorul VI și Tractorul VII în jurul mallului Coresi. Urmează Tractorul VIII.

Suprafață totală a cartierului Tractorul de aproximativ 480 de hectare este practic lipsită de spații verzi. Dezvoltatorii imobiliari au construit ansambluri rezidențiale fără sau cu foarte puține spații verzi. Locurile de joacă pentru copii sunt inexistente sau insuficiente.

Situația actuală

În municipiul Brașov există mai multe unități militare. Două dintre acestea își au sediul în cartierul Tractorul VII, pe strada Vasile Goldiș. Una dintre aceste unități militare chiar este dezafectată, iar cealaltă estimăm că utilizează doar 10% din spațiul disponibil.

Pe strada Vasile Goldiș, la numărul 1-3, își au sediul Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și Gruparea de jandarmi mobilă Burebista din Brașov.

Astăzi, unităţile militare sunt înconjurate de zeci de blocuri și case. Numai în cartierul Tractorul locuiesc astăzi peste 20.000 de brașoveni. Lângă unitatea militară din Tractorul VII se construiesc blocuri cu peste 4 etaje, chiar la câțiva metri de gardul acesteia.

Măsuri propuse

Luând în considerare extinderea imobiliară a Brașovului, credem că ar fi o idee bună relocarea unităţilor militare pe alte terenuri deținute de statul Român.

Relocarea unităţilor militare ar aduce după sine o serie de avantaje. Unul dintre ele ar fi oportunitatea ca, pe alte terenuri ale statului, tot din județul Brașov, în afara localităților, indiferent de zonă, să fie construitei campusuri militare complexe, adaptate la nevoile actuale.

Apreciem că Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și Gruparea de jandarmi mobilă Burebista din Brașov ocupă în prezent în jur de 20 hectare. Aceste instituții, aflate în subordinea MAI, ar putea ceda o parte din suprafața pe care o ocupă către domeniul public, pentru a contribui la realizarea parcului Jandarmeriei.

Pe terenurile astfel eliberate și aflate în domeniul public, s-ar putea realiza parcuri în mijlocul noilor cartiere rezidențiale.

Parcul Jandarmeriei din Tractorul ar putea avea aproximativ 50 de hectare. Odată cu realizarea acestui parc, s-ar putea dubla suprafața parcurilor existente astăzi în Municipiul Brașov.

Semnați această petiție pentru a da un semnal instituțiilor statului că avem nevoie de Parcul Jandarmeriei.

Asociația Comunitara pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Brașov

Propunerea vine însă în competiție cu un alt proiect de parc din Tractorul, cel de pe Platforma Rulmentul, care conform autorităților ar trebui să devină cel mai mare parc din Brașov. Proiectul se află într-o fază avansată de discuții, fiind sprijint de specialiștii Băncii Mondiale.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

36 de tineri nevoiaşi fac gratuit şcoala de şoferi. Printre ei sunt şi doi braşoveni

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Compania petrolieră MOL România și Fundația pentru Comunitate (FPC) vor susține financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere de categoriile B sau C.

Proiectele finanțate au fost selectate dintre cele 340 înscrise în concurs. 317 au solicitat plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE, 21 pentru C și CE, și câte unul pentru B adaptat și tractor agricol. Totalul solicitărilor de finanțare este de 657.000 de lei.

Publicitate

„Programul se adresează tinerilor care doresc să obțină permisul de conducere, însă nu au resursele financiare necesare în acest scop. Sunt eligibili, în mod special, acei tineri care ar putea găsi un loc de muncă sau care ar putea primi atribuții de serviciu extinse, odată cu obținerea permisului”, a declarat Camelia Ene, director general al MOL România.

„Cu cei care au obținut finanțare vom încheia contractele și vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la școala de șoferi și mai departe pentru taxa de școlarizare”, a declarat Andras Imre, director executiv al FPC. Beneficiarii provin din 22 de județe, printre care se numără Bihor, Brașov, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Publicitate

Între cei care au fost înscrişi în proiect sunt şi doi tineri din judeţul Braşov. O fată din Ghimbav şi un băiat din Mercheaşa.

Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, de 17-25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cadrul celor cinci ediții anterioare ale programului, 90 de tineri au obținut permis de conducere și 63 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

Citește mai mult

Social

DOCUMENT / Ministerul Sănătății a respins eliminarea obligativității măștii la orele de sport, precum și prezența fizică a elevilor în școlile speciale indiferent de scenariu

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ministerul Sănătății a respins ridicarea obligativității măștilor la orele de sport în sală și nu a fost de acord nici ca elevii din școlile speciale să poată veni fizic la ore, indiferent de scenariu. În răspunsul oficial formulat la solicitările ministrului Educației, obținut de Edupedu.ro, secretarul de stat din Sănătate Andreea Moldovan spune că menține restricțiile și că „NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”, fără a face referire expresă însă la educația fizică în aer liber. Amintim că România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală

Ministrul Educației a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe 1 martie 2021, să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurate afară sau în sălile de sport, dar introducerea obligativității ca elevii să mențină o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică, conform EduPedu.ro

Publicitate

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a cerut ca orele din școlile speciale să se desfășoare față în față, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de scenariu, mai puțin dacă localitatea intră în carantină.

Răspunsul Ministerului Sănătății la solicitarea Ministerului Educației este următorul:
„Concluzia simplă și finală este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare.

Publicitate

De asemenea, considerăm importantă sublinierea faptului că:

 

  • O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;
  • În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;
  • Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.
  • Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.
  • Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare.”

Răspunsul Ministerului Sănătății la solicitarea Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro:

Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Solicitarea trimisă pe 1 martie 2021 de Ministerul Educației, document obținut de Edupedu.ro:
Foto: Edupedu.ro

Citește mai mult

Social

Premierul României: Văd foarte mulți oameni relaxați care nu poartă mască. Nu ne putem relaxa în acest moment

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Numărul românilor vaccinați împotriva COVID-19 a depășit pe 3 martie borna de un milion, prilej cu care Florin Cîțu a făcut o serie de declarații referitoare la campania de vaccinare, dar și l-a importanța respectării regulilor în vigoare pentru a putea scăpa de pandemie.

”Lucrurile vor merge mai rapid de acum încolo. Ținta era să avem un milion de persoane vaccinate la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșit de lună martie, însă doar luna aceasta vom primi 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că putem porni faza a treia pe 15 martie. Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșit de septembrie”, a declarat Florin Cîțu.

Publicitate

Acesta a punctat că suntem mereu în top pe primele locuri la nivel european în ceea ce privește rata de vaccinare și a readus în discuție importanța respectării măsurilor de protecție.

”Am văzut foarte mulți oameni relaxați care nu poartă masca de protecție în spațiul public. Este important să o purtăm și fac un apel la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători care își fac treaba. Nu ne putem relaxa în acest moment”, a adăugat Florin Cîțu.

Publicitate

Până pe data de 2 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 20.509 persoane au decedat.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>