Connect with us
Publicitate

Social

Locuitorii din Tractorul petiţionează pentru mutarea Jandarmeriei și transformarea amplasamentului în parc. Ce propuneri au înaintat

Publicat

pe

Asociația Comunitara pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Brașov a lansat o petiție online privind susținerea creării unui parc pe actualul amplasament al Jandarmeriei. Conform asociației, Jandarmeria utilizează foarte puțin din totalul suprafeței de 20 hectare pe care se află.

Publicitate

Cum motivează cei din asociație petiția

De ce avem nevoie de parc în Brașov?

Cele mai importante dezvoltari imobiliare din Brașov au loc în zonele Tractorul VI și Tractorul VII în jurul mallului Coresi. Urmează Tractorul VIII.

Suprafață totală a cartierului Tractorul de aproximativ 480 de hectare este practic lipsită de spații verzi. Dezvoltatorii imobiliari au construit ansambluri rezidențiale fără sau cu foarte puține spații verzi. Locurile de joacă pentru copii sunt inexistente sau insuficiente.

Situația actuală

În municipiul Brașov există mai multe unități militare. Două dintre acestea își au sediul în cartierul Tractorul VII, pe strada Vasile Goldiș. Una dintre aceste unități militare chiar este dezafectată, iar cealaltă estimăm că utilizează doar 10% din spațiul disponibil.

Pe strada Vasile Goldiș, la numărul 1-3, își au sediul Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și Gruparea de jandarmi mobilă Burebista din Brașov.

Astăzi, unităţile militare sunt înconjurate de zeci de blocuri și case. Numai în cartierul Tractorul locuiesc astăzi peste 20.000 de brașoveni. Lângă unitatea militară din Tractorul VII se construiesc blocuri cu peste 4 etaje, chiar la câțiva metri de gardul acesteia.

Măsuri propuse

Luând în considerare extinderea imobiliară a Brașovului, credem că ar fi o idee bună relocarea unităţilor militare pe alte terenuri deținute de statul Român.

Relocarea unităţilor militare ar aduce după sine o serie de avantaje. Unul dintre ele ar fi oportunitatea ca, pe alte terenuri ale statului, tot din județul Brașov, în afara localităților, indiferent de zonă, să fie construitei campusuri militare complexe, adaptate la nevoile actuale.

Apreciem că Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și Gruparea de jandarmi mobilă Burebista din Brașov ocupă în prezent în jur de 20 hectare. Aceste instituții, aflate în subordinea MAI, ar putea ceda o parte din suprafața pe care o ocupă către domeniul public, pentru a contribui la realizarea parcului Jandarmeriei.

Pe terenurile astfel eliberate și aflate în domeniul public, s-ar putea realiza parcuri în mijlocul noilor cartiere rezidențiale.

Parcul Jandarmeriei din Tractorul ar putea avea aproximativ 50 de hectare. Odată cu realizarea acestui parc, s-ar putea dubla suprafața parcurilor existente astăzi în Municipiul Brașov.

Semnați această petiție pentru a da un semnal instituțiilor statului că avem nevoie de Parcul Jandarmeriei.

Asociația Comunitara pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Brașov

Propunerea vine însă în competiție cu un alt proiect de parc din Tractorul, cel de pe Platforma Rulmentul, care conform autorităților ar trebui să devină cel mai mare parc din Brașov. Proiectul se află într-o fază avansată de discuții, fiind sprijint de specialiștii Băncii Mondiale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes