Connect with us
Publicitate

Administrație

Locuitorii din Sânpetru vor ajunge mai repede în Braşov. Va fi amenajat un nou drum

Publicat

pe

Foto: Ariseanu Genu

Primăria Brașov a anunțat că va amenaja încă două căi de acces din Sânpetru spre Brașov, pentru ca timpul în care se parcurge distanța dintre centrele celor două localități să fie mult mai mic.

Asta în condițiile în care, la acest moment, locuitorii din Sânpetru pot ajunge în Brașov – fără să ocolească – doar pe strada 13 decembrie. Cum numărul de locuitori a crescut în comună foarte mult, traficul este unul infernal, în special la orele de vârf.

Una din străzi va face legătura cu cartierul Triaj, iar alta va ajunge pe Calea Feldioarei, în zona Dedeman și apoi pe Bulevardul Griviței, transmite Radio România Braşov FM.

„Primăria este în etapa de evaluare a celor trei oferte depuse pentru proiectarea pasajului care va face legătura între zona nouă cartierului Tractorul și Bulevardul Griviței. Este o investiție importantă pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie. În acest moment, cei care locuiesc în Tractorul, ca și cei care locuiesc în comuna Sânpetru, au singură cale de acces spre oraș, respectiv 13 Decembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Publicitate

Proiectul se află în faza de evaluare tehnică, iar reprezentanții municipalității speră să încheie cât mai rapid procedurile pentru ca firma care va câștiga să întocmească studiul de fezabilitate pentru viitorul pasaj.

Al doilea proiect presupune extinderea străzii Narciselor, care se va lega printr-un pasaj subteran sau suprateran în zona Ocolitoarei până în comuna Sânpetru. Astfel, se va ajunge din Sânpetru în Brașov și pe strada Hrămanului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes