Connect with us
Publicitate

Administrație

Locuitorii din Crizbav vor fi chemați la urne, la sfârșitul acestui an. Ei își vor alege un nou primar după ce fostul edil a fost condamnat penal

Publicat

pe

Guvernul României a hotărât organizarea de alegeri parțiale în mai multe localități din țară, printre care și comuna Crizbav, din județul Brașov. Aici localnicii vor trebui să aleagă un nou primar după ce fostul edil, Sorin Balași, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare de către Magistrații Curții de Apel Brașov.

Fostul șef al comunei a fost acuzat că ar fi încasat ilegal o subvenție agricolă de peste 800.000 de lei, iar procurorii l-au acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (campaniile aferente perioadei 2012-2014).

Postul rămas vacant a fost ocupat de viceprimarul comunei Crizbav, care a preluat toate atribuțiile de primar, dar în curând în fruntea localității va fi ales un nou șef. Pentru asta va fi organizată o nouă rundă de alegeri parțiale, iar Guvernul a emis deja o hotărâre pentru pregătirea turului de scrutin în 12 localități din țară. Acestea sunt:

1. Orașul Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud;
2. Comuna Blândeşti, judeţul Botoşani;
3. Comuna Crizbav, județul Brașov;
4. Comuna Copăcele, județul Caraș-Severin;
5. Comuna Dobromir, județul Constanța;
6. Comuna Mereni, județul Covasna;
7. Comuna Grecești, județul Dolj;
8. Comuna Logrești, județul Gorj;
9. Comuna Ghindăoani, județul Neamț;
10. Comuna Vitomirești, județul Olt;
11. Comuna Racșa, județul Satu Mare;
12. Comuna Ilișești, județul Suceava.

Publicitate

Având în vedere fluxul continuu al cazurilor de încetare a mandatelor de primar şi necesitatea actualizării documentaţiei care stă la baza organizării alegerilor locale parţiale, apreciem că perioada optimă pentru organizarea alegerilor locale parțiale este intervalul noiembrie-decembrie 2021, se arată în ordonanța Guvernului României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes