Connect with us
Publicitate

Economic

Locuinţele din Braşov, tot mai scumpe. Preţul apartamentelor noi a crescut cu 8%, iar al celor vechi cu 5%, faţă de acum un an

Publicat

pe

Luna august a confirmat acalmia prețurilor apartamentelor în marile orașe, în pofida unor semne că proprietarii ar încercat să împingă prețurile în sus, dar evoluțiile sunt modeste sau chiar în scădere atât față de luna iulie, dar și față de luna august a anului trecut, ceea ce arată în piața se mișcă greu, iar interesul românilor pentru a cumpăra o casă încă este unul redus.

Potrivit celui mai recent raport realizat de Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, în luna august august a acestui an, prețul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 3% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 5%. Comparativ cu luna iulie 2023, prețul solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a crescut cu 1%.

Publicitate

În ceea ce privește interesul românilor pentru a cumpăra un apartament, în luna august, românii au vizualizat cu 8% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și cu 11% mai multe pagini comparativ cu luna iulie a acestui an. Totodată, s-au realizat cu 4% mai multe contactări comparativ cu luna august 2022 și cu 21% mai multe contactări față de luna iulie a anului curent.

Rata inflației este în continuă scădere, ajungând la un prag psihologic de o singură cifră, respectiv de 9,4% în luna iulie 2023, ratele bancare au devenit relativ constante, băncile începând să ofere credite cu dobândă fixă atractivă, iar achizițiile realizate cu bani cash sunt la un nivel ridicat și, astfel, populația este mai puțin afectată de eventualele creșteri ale dobânzilor. Câtă vreme indicatorii macroeconomici sunt stabili și cu semnale pozitive, vom rămâne optimiști cu privire la sectorul imobiliar” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia.ro & OLX Imobiliare.

Brașov

Publicitate

Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a crescut în luna august a.c. cu 8% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 1.926 euro/metru pătrat, aceasta fiind cea mai mare evoluție de la an la an, din categoria apartamentelor noi, conform celor mai recente date.

De asemenea, prețurile apartamentelor vechi au crescut cu 5% față de anul trecut și au avut, în august a.c., un preț mediu de cerere de 1.614 euro/metru pătrat.

Comparativ cu luna iulie a.c., prețurile apartamentelor vechi au crescut cu 2%.

Preturi apartamente Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes