Connect with us
Publicitate

Economic

Locuinţele din Braşov s-au scumpit în februarie cu 2,6% faţă de ianuarie. Preţurile sunt cu 18,6% mai mari decât acum un an

Publicat

pe

Publicitate

Conform indicelui Imobiliare, calculat pe baza datelor agregate din șase mari orașe ale țării,  prețul mediu solicitat pentru o locuință a ajuns în februarie la 1.609 euro pe metru pătrat util, cu 18,5% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

”O creștere medie pentru ultimele 12 luni de 18.5% la nivel național este considerabilă. Ne așteptăm la o decelerare pe perioada strict următoare ca urmare a impactului emoțional pe care îl au evenimentele din regiune. Totuși, pe termen mediu, pe fondul unei cereri apreciabile în special pe segmentul nou și al creșterii costurilor de construcție, ne așteptăm ca apartamentele să continue să se scumpească”, a declarat Daniel Crainic, directorul de marketing al Imobiliare.

În Brașov, valoarea de listare a apartamentelor a crescut luna trecută cu 2,6%, la o medie de 1.514 euro pe metru pătrat. Creșterea față de februarie 2021 este de 18,6%. În februarie, un metru pătrat într-o locuință din blocurile vechi costa 1.453 de euro (+2%), iar într-un bloc nou 1.574 de euro (+3,8%).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes