Connect with us
Publicitate

Turism

Localitatea cu cel mai lung nume din România are 27 de litere și se află în județul Brașov

Publicat

pe

Puțini români s-au gândit vreodată care este localitatea cu cel mai lung nume din România și unde se află. Răspunsul este surprinzător pentru majoritatea conaționalilor, dar mai ales pentru cei care trăiesc în județul Brașov. Denumirea satului are 27 de litere, este formată din trei cuvinte și se numește Stațiunea Climaterică Sâmbăta, scrie fanatik.ro.

Publicitate

Cele 27 de litere din numele său nu sunt întrecute de nicio altă comună sau sat din țara noastră. România are din punct de vedere administrativ 263 de orașe, 2.685 de comune și aproximativ 13.285 de sate.

Deși este o destinație vizitată de foarte mulți turiști, puțini știu că localitatea deține acest record. Se află în județul Brașov și face parte din comuna Sâmbăta de Sus, de lângă Depresiunea Făgăraș, la poalele nordice ale Munților Făgăraș. Cei care doresc să ajungă aici trebuie să parcurgă o distanță de 90 de kilometri din municipiul Brașov. De asemenea, se află la numai 20 de kilometri distanță față de municipiul Făgăraș.

Stațiunea Climaterică Sâmbăta are o lungă și bogată istorie. Localitatea din județul Brașov care este, de fapt, un sat a fost construit în stil brâncovenesc, stil care a fost păstrat și la alte obiective turistice din regiunea respectivă.

Publicitate

În zonă persoanele interesate să descopere și să ia la pas locul se pot bucura și de liniște la Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus. Tot aici se află și Izvorul Părintelui Arsenie Boca, unde se retrăgea pentru rugăciune și meditație.

Destul de aproape de izvorul din Stațiunea Climaterică Sâmbăta există și o mică pârtie de ski pentru pasionații acestui sport de iarnă. În localitatea Sâmbătă de Sus turiștii se pot bucura de concerte și activități dacă vin în perioada în care se organizează festivalul sau Maratonul Transilvaniei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes