Connect with us
Publicitate

Administrație

Literele de pe Tâmpa vor fi luminate în portocaliu. Astăzi este marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Publicat

pe

Nu există om care să nu fi ajuns măcar o dată în viață în fața unui medic, dar puțini știu că inclusiv pacienții au o zi dedicată special lor. Pe 17 septembrie este marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, iar cu această ocazie Primăria Brașov a decis să lumineze în portocaliu literele de pe Tâmpa. Această culoare a fost desemnată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind simbol al acestei zile.

În acest an, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate s-a axat pe o temă extrem de sensibilă: îngrijirea medicală pentru mame și nou-născuți.

“Promovarea conceptului de siguranță în serviciile de sănătate acordate mamei și nou-născutului prin implementarea standardelor pentru îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate reprezintă o prioritate a ANMCS. Recomandările privind evenimentele adverse asociate îngrijirilor de sănătate acordate mamei și nou-născutului definesc cadrul corect al managementului evenimentelor adverse și încurajeaza raportarea acestora”, a declarat dr. Vlad Teodor Berbecar, președintele ANMCS.

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă factorii de decizie din toată lumea să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect pentru fiecare pacient în parte. Conform statisticilor OMS, la nivel global, 810 femei mor în fiecare zi din cauze prevenibile legate de sarcină și naștere. 6700 de nou-născuți mor în fiecare zi, adică 47% din toate decesele la copii cu vârsta sub 5 ani. Aproximativ 2 milioane de copii se nasc morți în fiecare an, 40% dintre decese având loc în timpul travaliului.

Publicitate

Cei dare vor să marcheze această zi specială sunt îndemnați să poarte orice haină sau accesoriu de culoare portocalie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes