Connect with us
Publicitate

Social

Literele de pe Tâmpa vor fi colorate în mov, în această seară. Pe 3 decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Publicat

pe

Peste 853.000 de români trăiesc cu cel puțin o dizabilitate, iar cifra reprezintă 3,85% din populația țării noastre. Deși se luptă să ducă o viață cât se poate de normală, persoanele cu dizabilități au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Publicitate

Organizația Națiunilor Unite a stabilit în urmă cu aproape 30 de ani ca data de 3 decembrie să marcheze Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Prin evenimentele organizate în această zi, autoritățile își doresc să promoveze o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În 2021, tema Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi este „Lupta pentru drepturi în era post-COVID” și pune în discuție provocările, barierele şi oportunităţile pentru persoanele care trăiesc cu dizabilităţi, în contextul unei pandemii globale.

Pentru a arăta că și Brașovul este alături de românii cu dizabilități, literele de pe Tâmpa, dar și clădirea primăriei vor fi iluminate în mov, culoarea care marchează această zi importantă.

Publicitate

În România, cadrul pentru promovarea și protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități a fost creat prin Legea nr. 221/2010 pentru ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 13 decembrie 2006 şi semnată de România la 26 septembrie 2007.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes