Connect with us
Publicitate

Administrație

Literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi luminate în roz. Astăzi este marcată în toată lumea Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân

Publicat

pe

În fiecare an, pe data de 1 octombrie, comunități din toate colțurile lumii trag un semnal de alarmă cu privire la cea mai răspândită formă de cancer, în rândul femeilor. Odată cu acest eveniment, autoritățile și asociațiile non guvernamentale fac numeroase campanii de conștienzitare și îndeamnă femeile din toată lumea să facă periodic controale pentru că această boală poate fi tratată cu succes, dacă este descoperită la timp.

Pentru a marca Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân și la Brașov autoritățile vor colora în roz astăzi clădirea primăriei, dar și literele de pe Tâmpa. Aceasta este culoarea aleasă la nivel mondial pentru care simbolizează susținerea pentru femeile care au trecut prin această boală cumplită. Acest eveniment a fost marcat în România, pentru prima dată, în anul 2014, după ce Senatul a declarat că această maladie este o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial.

Studiile arată că la nivel global cancerul se situează pe locul 5 în topul riscului de deces în rândul femeilor. În toată lumea, peste 30% din totalul femeilor diagnosticate cu această boală au făcut forma de cancer la sân. Specialiștii spun că maladia se poate trata cu succes, în cele mai multe cazuri, dacă este descoperită la timp. 8 din 10 noduli la sân nu sunt canceroși, dar acesta este motivul pentru care este nevoie de controale periodice, pentru ca medicii să diagnosticheze dacă astfel de chisturi pot sau nu să pună viața pacientelor în pericol.

Potrivit Institutului Oncologic Bucureşti, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual în România. Din păcate, cele mai multe femei care suferă de această boală, ajung la medic destul de târziu, adică în stadiul II sau III al bolii.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes