Connect with us
Publicitate

Social

Literele de pe Tâmpa au fost iluminate în albastru pentru a marca Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism

Publicitate

Publicat

pe

De 13 ani, pe 2 aprilie este marcată Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU.

Publicitate

Primăria Brașov a marcat acest moment prin iluminarea clădirii primăriei și a literelor de pe Tampa în albastru, culoarea care simbolizează sprijinul pentru aceste persoane.

„O mare parte dintre cei care suferă de autism sunt copii, copii care trăiesc la fel ca noi toți iubirea, supărarea, dorul, satisfacția, tristețea, care pot fi veseli, afectuoși, inteligenți, haioși sau harnici, la fel ca oricare dintre noi, dar care au un mod de exprimare diferit. Copii care pot învăța, chiar dacă într-un mod diferit decât noi. Copii care, dacă sunt înțeleși și dacă urmează terapia potrivită de la vârste cât mai mici – iar asta înseamnă un efort considerabil mai ales din partea familiilor lor – pot să recupereze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de ceilalți. Studiile arată că 47% din copiii cu autism pot sa recupereze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de copiii tipici, și care devin adulți care pot trăi o viață independentă. Dar pentru asta este nevoie de toleranță, înțelegere, acceptare și mai ales de informare din partea noastră, a celorlalți. Sunt alături de cei care depun eforturi pentru a ajuta acești oameni, sunt alături de familiile persoanelor cu autism și consider că putem face acest minim efort de a-i înțelege și susține pe acești brașoveni”, Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes