Connect with us
Publicitate

Social

Lista ţărilor de unde nu mai ai nevoie să stai în carantină sau izolare la întoarcerea în România

Publicat

pe

Pe lista „statelor verzi”, de unde oricine se poate întoarce fără să mai stea în carantină sau izolare la intrarea în România, se află în acest moment 22 de țări europene, scrie g4media.ro. Totodată, înspre și dinspre aceste state au fost reluate zborurile de pe aeroporturile românești, după ce au fost blocate în perioada de vârf a pandemiei COVID-19. Lista este actualizată săptămânal, după o analiză a INSP, bazată pe numărul de infectări la milionul de locuitori.

Publicitate

Din 15 iunie au fost eliminate toate măsurile de carantină/izolare la locuință pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Din 23 iunie, alte cinci „state verzi” au fost adăugate de Guvern pe lista țărilor în care românii pot călători fără să mai stea în carantină sau izolare la întoarcerea în țară. Este vorba de Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și teritoriul european al Franței. Hotărârea de actualizare a listei statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantinare/izolare a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes