Connect with us
Publicitate

Social

Lista actualizată a țărilor din zona galbenă pentru care se impune carantină la sosire

Publicat

pe

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat noua listă galbenă cu țările cu risc epidemiologic ridicat, cei care vin din acestea fiind nevoiți să intre în izolare sau carantină.

Față de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Portugalia, Elveția, Georgia, Irlanda, Belarus, Panama, Argentina, Columbia, Gibraltar, Sint Maarten, Guernsey, Insulele Falkland și Saint Vincent&Grenadine.

Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Austria se află în continuare pe lista galbenă.

De asemenea, Kosovo și Paraguay au intrat vineri, 5 martie, pe lista galbenă.

Publicitate

Marea Britanie și Africa de Sud sunt pe listă din cauza faptului că noile tulpini de coronavirus, mai contagioase, provin din aceste state. Ambele tulpini au fost confirmate în România, cea din UK în ianuarie, iar cea din Africa de Sud chiar astăzi, 5 martie.

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei vaccinați inclusiv cu doza a doua (rapelul), copiii sub 3 ani și persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15.

Bulgaria, introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impun test COVID și carantină la intrarea în România
Bulgaria, introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impun test COVID și carantină la intrarea în România
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes