Connect with us
Publicitate

Social

Linia ferată care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni finalizată. Când va fi dată în folosință

Publicat

pe

În luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcţiune, constructorii mai având doar de finalizat câteva lucări pe două tronsoane, a anunțat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit lui Lucian Bode, pe cei 8 kilometri ai tronsonului Mogoşoaia – Baloteşti din cadrul liniei de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată, în timp ce racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoşoaia-Baloteşti şi care are aproximativ 3 kilometri, este realizat în proporţie de peste 90 %, urmând să fie finalizat în 26 august, conform contractului.

„Termenul de finalizare, conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanţei pe care nu am vrut să le încălcăm şi am aşteptat deciziile instanţei şi astăzi putem spune că am reuşit să montăm şi ultimele pile peste drumul naţional şi se lucrează acolo.

Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord, era 26 august. Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte şi în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru staţii de oprire”, a declarat Lucian Bode, luni seară.

Publicitate

Bode a mai menționat faptul că vor exista parcări în zona stațiilor și că varianta va fi una „foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

foto: zf.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes