Connect with us
Publicitate

Economic

Linia de cale ferată Brașov-Sighișoara va avea două tuneluri realizate cu o maşină pentru forat, la Ormeniş şi Homorod

Publicat

pe

Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov – Sighișoara, subsecțiunea 2 Apața – Cața, prevede și execuţia a două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, care vor fi realizate prin tehnologia TBM – Maşina pentru forat tuneluri.

Această soluție de forare, de ultimă generație, va fi prezentată astăzi de către Asocierea Railworks – care şi-a adjudecat lucrarea, împreună cu producătorul maşinilor de forat (compania germană Herrenknecht), în cadrul unui eveniment care va avea loc la Aula Universității Transilvania.

La prezentare vor asista toți factorii implicaţi în implementarea proiectului, respectiv reprezentanți CFR, consultanţi, parteneri, autorităţi locale și județene.

Proiectul, finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și co-finanțat de la bugetul de stat, este unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare pentru infrastructura de transport feroviar din România, transmite radiobrasovfm.ro.

Publicitate

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Sighișoara, componentă a coridorului Rin-Dunăre, în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor de călători la un 160 km/h și a trenurilor de marfă la 120 km/h.

Contractul de execuție pentru lucrări are o valoare de aproape 3 miliarde de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes