Connect with us
Publicitate

Administrație

Limita de viteză prin Braşov: 30 de kilometri la oră. Decizia a fost amânată la cererea Poliției

Publicat

pe

Primăria Braşov a propus Comisiei de reglementare a circulaţiei rutiere să analizeze introducerea unei limitări a vitezei în Centrul Istoric la 30 de kilometri la oră.

Primăria Braşov a solicitat Comisiei de reglementare circulaţiei rutiere introducerea unei limite de viteză de 30 de kilometri la oră pe străzile din Centrul Istoric al Braşovului, notează Adevarul.ro.

Această solicitare a fost amânată pentru ședința următoare a Comisiei de circulație care va avea loc peste două săptămâni, la cererea Poliției.

Dacă va fi adoptată peste două săptămâni se va mai putea circula cu cel mult 30 de kilometri la oră pe străzile din Centrul Vechi şi Şchei, începând de la Rectorat, pe străzile Nicolae Bălcescu şi Castelului.

Publicitate

Propunerea a venit de la primarul Allen Coliban, care spune că foarte mulţi cetăţeni care locuiesc în Centrul Vechi au depus sesizări în legătură cu viteza excesivă cu care se circulă prin această zonă.

Braşovul este unul dintre puţinele municipii mari din România în care traficul este fluent în cea mai mare parte a zilei şi în cele mai multe zone. De fapt, zonele centrale nu se numără printre cele cu probleme, ca urmare a unei bune sistematizări gândite în ultimul deceniu şi jumătate. Ca urmare, chiar şi în timpul zilei se găsesc şoferi care să circule cu viteză excesivă, chiar şi în Centrul Istoric.

Asemenea limite există în mai multe oraşe europene, ca urmare a unei recomandări făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În luna mai, Spania a adoptat o asemenea hotărâre pentru toate oraşele din ţară, pe străzile care au o singură bandă pe sens. În această situaţie sunt aproximativ 80% din străzile din Madrid, astfel că în capitala Spaniei regula limitei de viteză de 30 de km/h este aproape generală.

În Bruxelles regula se aplică încă de la începutul anului, pe toate străzile, cu excepţia bulevardelor, în timp ce în Ţările de Jos urmează să fie adoptată o decizie asemănătoare.

Iașul ia fața Brașovului și lansează în consultare publică un proiect de lege care ar obliga șoferii să circule cu 30 de km/h, după modelul din Paris

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes