Connect with us

Sport

Liga 4 / Echipele aflate în lupta pentru locul 1 nu vor să se îngheţe competiţia

Avatar

Publicat

pe

Modul în care se va decide finalul actualului sezon fotbalistic va atrage după sine şi nemulţumiri, indiferent de decizia pe care o vor lua forurile responsabile. Pentru noi, la nivelul Braşovului, interesul microbiştilor se îndreaptă spre cum va fi stabilită campioana judeţului şi, implicit, echipa care se va lupta pentru promovare la baraj.

Publicitate

În luptă se află trei echipe: Precizia Săcele, Corona Braşov şi Colţea Braşov. Am discutat cu reprezentanţii fiecăreia dintre aceste grupări pe marginea subiectului şi, cel puţin la nivel declarativ, toate trei şi-ar dori să se stabilească într-o formă sau alta pe teren campioana judeţului.

Precizia Săcele: „Ne supunem deciziei AJF”

Publicitate

Punctul de vedere al formaţiei săcele ne-a fost prezentat de Dragoş Lungu, administrator al Centrului Multicultural şi Educaţional din cadrul Primăriei Săcele, cea care finanţează echipa „roş-neagră”. „Primăria Săcele sprijină la modul concret şi serios sportul săcelean, cum o face de altfel şi în ce priveşte cultura. Am urmărit şi noi prin presă propunerile care se vehiculează în legătură cu acest subiect, dar cred că o decizie în acest sens se va putea lua abia după ce se vor pronunţa factorii în măsură, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul. În funcţie de asta cred că va decide şi FRF şi AJF Braşov, iar noi ne vom supune deciziei AJF-ului. Aşa mi se pare normal. Totuşi, ca opinie personală cred că cine e mai bun pe teren este îndreptăţit să meargă la barajul de promovare”, a spus reprezentantul primăriei Săcele, Dragoş Lungu.

Corona Braşov: „Noi suntem pregătiţi să jucăm”

Publicitate

Adrian Szabo, fostul antrenor al lui FC Braşov, în prezent responsabilul secţiei de fotbal a clubului Corona se pronunţă fără reţineri pentru a se relua campionatul. „Sigur că noi vrem să jucăm, că doar de asta este sport, dar înainte de asta trebuie să aşteptăm decizia guvernului, după care pe cele ale FRF şi AJF. Noi suntem pregătiţi să jucăm cu oricine şi la Liga 4 şi la barajul de promovare în Liga 3. Noi, având ca obiectiv declarant promovarea, suntem în mod evident pentru a juca şi a ne îndeplini obiectivul”, a comentat fostul antrenor al „stegarilor”.

Colţea Braşov: „Să se joace un turneu de calificare pe Tineretului”

Preşedintele celor de la Colţea Braşov, Ciprian Jurubescu, spune că gruparea pe care o conduce îşi doreşte să se stabilească tot prin joc echipa cea mai bună la nivelul Ligii a 4-a în sezonul actual. „Noi ne-am mai exprimat punctual de vedere legat de acest subiect. Consider că trebuie făcute toate eforturile ca o competiţie sportivă să-şi desemneze câştigătoarea pe teren. În cazul în care se va putea juca, cred că un sistem de jocuri de baraj cu primele 3 sau 4 echipe din Liga 4, care să se dispute pe Stadionul Tineretului, ar fi foarte nimerit”, consideră oficialul lui Celta, Ciprian Jurubescu.

Publicitate

Octavian Goga: „Avem 4 variante pentru Liga 4 Braşov”

Preşedintele AJF Braşov, Octavian Goga, care este şi vicepreşedinte al FRF, ştie cu siguranţă în acest moment doar ce se va întâmpla la barajele de promovare în Liga 3-a. „După cum ştiţi, ieri, în Comitetul de Urgenţă a fost luată o hotărâre care clarifică lucrurile la nivelul Ligii a 3-a şi la nivelul barajelor pentru promovare în Liga a 3-a, prin acele mini-grupe a câte 3 echipe din care câştigătoarele vor avansa în eşalonul trei. Pe lângă câştigătoare, până la completarea numărului de 21 de locuri disponibile, vor promova şi cele mai bine clasate 7 locuri 2 din aceste mini-grupe de promovare”.

Privind strict campionatul Ligii a 4-a Braşov, Octavian Goga spune că aşteaptă decizia Guvernului în privinţa momentului când se vor putea relua antrenamentele şi la fotbalul amator şi va face întâlniri cu membrii afiliaţi pentru a putea lua o decizie „cât mai aproape de ceea ce-şi doresc şi ei. Am să fac întâlnirile cu toţi, pe grupuri restrânse, conform ordonanţelor în vigoare. Am să mă deplasez şi la Făgăraş să cunosc şi punctual de vedere al oamenilor din zonă, atât de la Liga 4, cât şi de la Liga 5. Fiecăruia le voi da pentru a complete un formular apropiat ca formă de cel pe care l-au completat formaţiile de Liga 3, după care vom decide, dar decizia va trebui aprobată şi de FRF. Nu mă pot pronunţa în acest moment asupra acestei probleme, dar ca şi variante de lucru acum sunt: continuarea campionatului în mod normal, susţinerea unor meciuri de calificare, îngheţarea competiţiei şi anularea acesteia”.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Ciclistul braşovean Edi Grosu, locul 10 în prima etapă a Turului Turciei

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Rutierul braşovean Eduard-Michael Grosu (Team Delko) a ocupat locul 10 în prima etapă a Turului ciclist al Turciei, desfăşurată duminică, la Konya, pe distanţa de 72,4 km.

După anularea primei etape a cursei, programată sâmbătă, în etapa de duminică s-a impus la sprint olandezul Arvid De Kleijn (Rally Cycling), în 1 h 35 min 38 sec, urmat în acelaşi timp de norvegianul Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team), de francezul Pierre Barbier (Team Delko), de britanicul Mark Cavendish (Deceuninck – Quick-Step).

Publicitate

Grosu a sosit pe 10, în acelaşi timp cu învingătorul. Un alt român, Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling) a încheiat pe locul 69, având şi el un timp identic cu al câştigătorului.

Etapa de luni va avea loc tot la Konya şi se va desfăşura pe o distanţă de 144,9 km, scrie tvr.ro.

Publicitate
Citește mai mult

Sport

Corona Braşov Wolves a pierdut finala Erste Liga în faţa rivalilor de la Sport Club Miercurea Ciuc

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins-o pe Corona Braşov Wolves cu scorul de 5-3 (0-1, 3-1, 2-1), joi seara, pe Patinoarul ”Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc.

Echipa harghiteană s-a impus cu scorul general de 4-2 în finala desfăşurată după sistemul cel mai bun din şapte partide.

Publicitate

Pentru ciucani au înscris Tihamer Becze (23:56, 36:52), Andrei Taratuhin (28:31), Judd Blackwater (43:23) şi Tamas Farkas (58:34). Golurile ”lupilor” au fost marcate de Cody Fowlie (18:35, 45:30), Joshua McFadden (38:03).

Competiţia a fost câştigată de două formaţii din Miercurea Ciuc, HC Csikszereda (2009) şi SC Miercurea Ciuc (2011, 2020). Sport Club a mai jucat trei finale (2009, 2013, 2019), iar Corona Braşov una (2014).

Publicitate

În sezonul trecut, competiţia a fost oprită în semifinale din cauza pandemiei de coronavirus, iar SC Miercurea Ciuc şi FTC-Telekom au fost declarate câştigătoare ale Erste Liga. Corona a terminat sezonul regulat pe primul loc în acest sezon.

Publicitate
Citește mai mult

Sport

Pilotul braşovean, Dan Gîrtofan, este intfectat cu coronavirus: „Le mulțumesc cadrelor medicale care îmi sunt în aceste zile, cea mai devotată și profesionistă echipă de asistență tehnică”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Dan Gîrtofan, cel mai bun pilot braşovean, este internat la Spitalul de Boli Infecioase Braşov după ce a fost infectat cu coronavirus. Chiar pilotul a anunţat acest lucru pe pagina personală de Facebook.

„Giri” a ţinut să mulţumească tuturor cadrelor medicale care au grijă de el, şi spune că se simte bine. La fel cu îl ştim, nu şi-a pierdut optimismul şi speră ca în următoarele zile să fie din ce în ce mai bine.

Publicitate

„Mulți dintre voi ştiu că nu m-am temut niciodată de nimic. Nici chiar atunci, când viaţa, în cele mai surprinzătoare și teribile momente m-a lăsat pentru o clipa fară aer. Mereu am găsit rezerve să-mi împing timpul tot mai în față, să mi-l fac aliat și împreună cu el să îmi fac planuri pe termen lung. Planuri îmi fac și astăzi, chiar dacă de pe un pat al Spitalului de Boli Infecțioase , unde, de la finalul săptămânii trecute, mă ține captiv virusul care parcă se încăpățânează să oprească mișcarea de rotație a Pământului.

Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru sinceritatea cu care v-ați manifestat îngrijorarea.

Publicitate

Le mulțumesc cadrelor medicale care îmi sunt în aceste zile, cea mai devotată și profesionistă “echipă de asistență tehnică”.

Vă asigur că astăzi mă simt bine, dar nu atât de bine precum mă voi simți mâine!

Să ne vedem sănătoși!”, a scris pilotul braşovean pe pagina personală de Facebook.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>