Connect with us
Publicitate

Administrație

Licitație de proiecte: Peste 16 kilometri de benzi speciale pentru transportul în comun

Publicitate

Publicat

pe

Primăria Brașov a lansat, marți, licitația pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru implementarea proiectului „Amenajare benzi dedicate transportului public în municipiul Brașov și trotuare adiacente”. Proiectul își propune amenajarea, pe trei trasee, în lungime de 16,26 kilometri, a unor benzi dedicate în exclusivitate transportului în comun. Prin construirea de benzi dedicate pentru transportul public pe traseele studiate se urmărește creșterea vitezei medii de deplasare a vehiculelor de transport public de călători și reducerea timpului petrecut de acestea în trafic. Astfel, transportul public poate deveni mai competitiv și mai rentabil, în comparație cu utilizarea transportului privat.

Publicitate

„Este un proiect important pentru ceea ce înseamnă mobilitate în municipiul Brașov și, implicit, pentru programul nostru de reducere a poluării prin transformarea transportului public în principalul sistem de transport din orașul nostru. Odată cu implementarea acestui proiect, toate autobuzele care vor circula pe Calea București, Toamnei, Iuliu Maniu, Iorga, Lungă, Calea Făgărașului și retur, precum și pe Victoriei, vor avea la dispoziție o bandă dedicată transportului în comun. Astfel, sper să ajungem în situația în care cei care merg cu transportul în comun să ajungă cel puțin la fel de repede ca aceia care utilizează autoturismul propriu, dar cu costuri mult mai mici. Sperăm ca prin toate aceste măsuri care vizează transportul în comun, de la modernizarea parcului auto și achiziția de troleibuze și autobuze electrice, până la benzi dedicate și construirea de park&ride-uri, acest tip de transport să devină principalul mijloc de mobilitate în interiorul orașului și, implicit, să reducem poluarea produsă de circulația autovehiculelor, care reprezintă unul dintre factorii determinanți al scăderii calității aerului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Valoarea estimată a proiectului este 358.181,76 lei fără TVA., iar data limită pentru depunerea proiectelor este 18 mai, ora 15.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes