Connect with us
Publicitate

Economic

Licitația pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Braşov – Bacău a fost suspendată

Publicat

pe

Publicitate

Compania de Drumuri a suspendat luni licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău. Luni, 16 ianuarie 2023 fiind termenul limită pentru depunerea ofertelor la contractul de aprox. 50 de milioane lei. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice nu apar informații despre contestații sau clarificări. Nu este exclus să se decidă o prelungire a termenului pentru depunerea ofertelor.

Noua licitație pentru Studiul de Fezabilitate (SF) al Autostrăzii Brașov-Bacău a fost publicată pe 25 noiembrie 2022 în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul contractual fiind de 28 de luni din care primele 24 de luni pentru SF. Contractul pentru finalizarea studiului este cuprins între 45 și 53 de milioane lei. Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search a fost reziliat în toamnă la cerea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale (n.r contractul a fost semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR). Rezilierea s-a făcut în baza OUG 64/2022, adică fără certificat negativ pentru firma de proiectare. Potrivit informațiilor din Caietul de Sarcini, Autostrada este inclusă în Masterplanul General de Transport, varianta de traseu care a rezultat în urma analizei MultiCriteriale are o lungime de 164 de kilometri, iar finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transport 2021-2027, transmite economedia.ro.

„In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: • Finalizarea Studiului de fezabilitate, cu respectarea legislatiei in vigoare (norme, normative, standarde, legi etc); • Asistenta Tehnica acordata Beneficiarului pentru sustinerea Aplicatiei de Finantare • Asistenta Tehnica pentru pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de proiectare și executie lucrari In conformitate cu prevederile art. 221 din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare” -documentație SEAP.

CNAIR cere proiectantului să asigure, încă din faza de proiectare posibilitatea extinderii autostrăzii de la 2X2 benzi la profilul 2X3 benzi pe sens și să justifice pe baza unei analize raționale a factorilor relevanți (constrângeri, probleme de construcție, impact asupra mediului sau costuri) neasigurarea vitezei de proiectare și a lățimii minime a platformei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes