Connect with us
Publicitate

Economic

Licitația pentru proiectarea tronsonului 2 din autostrada Făgăraş – Sibiu a fost suspendată

Publicat

pe

Licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 2 din Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost suspendată. Ofertele pentru acest lot de aproape 20 de kilometri urmau să fie depuse până pe 11 octombrie, însă au fost solicitate numeroase clarificări din partea firmelor interesate.

Licitația pentru proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 2: km 14+253 – 34+175, Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1)” a fost lansată pe 3 august 2022. Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 1,71 miliarde de lei și 2,02 miliarde de lei, transmite economica.net.

Publicitate

Pasionații de infrastructură vorbesc despre sute de solicitări de clarificări în cadrul licitațiilor pentru cele patru tronsoane din Autostrada Sibiu – Făgăraș și se așteaptă la suspendări ale procedurilor și în cazul celorlalte trei tronsoane.

Rămâne de văzut ce termene noi pentru depunerea ofertelor va stabili Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce va răspunde la numeroasele solicitări de clarificări.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Publicitate

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes