Connect with us
Publicitate

Social

Licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Brașov – Bacău a fost reluată. 45 de milioane de lei va costa documentația

Publicat

pe

Publicitate

La aproape jumătate de an după ce firma care trebuia să realizeze studiul de fezabilitate al autostrăzii Brașov – Bacău a reziliat contractul, autoritățile anunță reluarea licitației pentru acest proiect. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției viitoare șosele de mare viteză.

„CNAIR a transmis, astăzi, spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Anunțul de Participare pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru noul contract. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru16 ianuarie 2023. Studiul de Fezabilitate trebuie să fie finalizat în 24 de luni, după semnarea noului contract, lansat în licitație (valoare estimată: 45 de milioane de lei, fără TVA)”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina oficială de Facebook.

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare va fi vizibilă în SICAP ulterior publicării Anunțului de Participare. Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate. Valoarea estimată a procedurii de 45.044.901,90 lei fara TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este 16.01.2023. Autostrada Brașov – Bacău va asigura o legătură rutieră modernă între Moldova și Transilvania.

În urmă cu două luni, Guvernul a anunțat că finanțarea pentru construcția autostrăzii ar urma să fie realizată cu fonduri europene, iar bugetul estimat ar fi între 2 și 3 miliarde de euro. Și Sorin Grindeanu a anunțat pe rețelele sociale că după finalizarea studiului de fezabilitate, construcția propriu-zisă a Autostrăzii Brașov-Bacău va fi finanțată prin fonduri europene (POT 2021-2027).

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes