Connect with us
Publicitate

Social

Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov oferă zilnic elevilor o masă caldă. Un meniu complet este 17 lei

Publicat

pe

Publicitate

O viață sănătoasă începe încă de pe băncile școlii, dar puțini sunt elevii care primesc o masă caldă în fiecare zi. Un liceu din Brașov le oferă copiilor un meniu complet la prânz cu doar 17 lei. Mesele pregătite la cantină sunt supravegheate de medicul școlii, astfel încât elevii să manânce sănătos și echilibrat din punct de vedere caloric, conform vârstei lor. Școala este acum un exemplu de bune practici și pentru alte unități de învățământ din țară.

La Liceul ”Andrei Mureșanu” din Brașov se pregătește în fiecare dimineață câte un meniu pentru toți elevii, de la grupele pregătitoare până la clasa a XII-a, transmite euronews.ro.

„Este atent alcătuit pentru că trebuie să cuprindă toate grupele alimentare, carbohidrați, proteine, lipide în procentele prevăzute de normele stabilite și există o legislație care ne spune cât ar trebui să mănânce fiecare copil.”, spune Ioana Oniga, medic școlar pediatru:

Zilnic aproximativ 130 de elevi au parte de o masă caldă. În plus, sunt primiți și elevi de la alte unități de învățământ.

Publicitate

„Învățăm elevii să mănânce sănătos, le-am introdus foarte multe mâncăruri cu care nu sunt foarte obișnuiți, supă cremă, pește și încercăm să facem o cultură a mâncatului sănătos. Se crează o comunitate, elevii socializează între ei.”, spune Anda Hudiță, director Liceul ”Andrei Mureșanu” Brașov: ”

Despre beneficiile programului părinții, dar mai ales copiii, au numai cuvinte de laudă.

”Din punctul meu de vedere este foarte bine, au copiii o masă caldă, mâncarea e gustoasă, e făcută proaspătă, miroase foarte bine, e foarte gustoasă, copiii abia așteaptă”, spune un părinte.

În Brașov mai este doar o singură unitate de învățământ care le oferă mâncare elevilor. La nivel național Guvernul are în derulare un proiect pilot denumit ”Masă caldă în școli” pentru care a alocat în 2023 peste 266 de milioane de lei, bani care ar asigura masa de prânz a elevilor din 450 de școli.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes