Connect with us
Publicitate

Economic

Libertatea: Braşovul, la coada clasamentului în privinţa atragerii de fonduri europene

Publicat

pe

Publicitate

Ziarul Libertatea face astăzi o radiografie a fiecărui judeţ al ţării în privinţa atragerii de fonduri europene. Pentru această analiză, ziarul a apelat la doi specialişti în domeniu.

„Cornel Ban și Aurelian Giugăl, doi cercetători în economie, respectiv în științe politice, au trecut în revistă, județ cu județ, realizările administrațiilor locale într-un domeniu vital pentru devoltarea României: captarea fondurilor europene. Nu Bucureștiul, nu Aradul și nu Sibiul sunt în fruntea randamentului real al muncii și reușitelor. Iar calitatea administrației locale nu pare să urmeze logica culorii politice”, scrie Libertatea.

Ziarul naţional mai notează că „e ora decontului pentru administrațiile locale. În teritoriu, fiefurile județene sunt contestate, surprinzător de intens în multe cazuri, dată fiind defensiva îndelungată a principalului partid de opoziție și performanța destul de precară a guvernului PNL.

La viteza cu care ne îndatorăm (cu mult față de ce întâmplă prin vecini), aruncând cu bani pe arme, la pachet cu tot felul de scutiri fiscale, nu avem nevoie de mai mult de un ghiont al piețelor financiare până la telefonul dat către FMI.  Ceea ce iarăși va conduce la tăierea cheltuielilor pentru investiții la nivel de consilii județene și primării”.

Publicitate

În ce ne priveşte pe noi, Braşovul se află la coada acestui clasament, reuşind să atragă fonduri în valoare de doar 1.193,59 de lei/capita, devansând doar Teleormanul care a reuşit să atragă 1.017,05 de lei / capita.

Întreaga analiză o puteţi citi aici.

foto: libertatea.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes