Connect with us
Publicitate

Economic

Leroy Merlin se extinde la Brașov. Francezii au cumpărat spațiul în care funcționau foştii competitori de la Praktiker

Publicat

pe

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin a cumpărat un spaţiu în care a funcţionat un magazin Praktiker în Braşov, în vederea extinderii. Proprietatea a fost cumpărată de la investitorul belgian Mitiska REIM, specializat în dezvoltarea şi administrarea de parcuri de retail, şi este compusă dintr-o clădire de circa 7.500 de metri pătraţi şi un teren de aproximativ 2 hectare.

Publicitate

Leroy Merlin are deja un magazin în Braşov, în zona de nord a oraşului, iar prin deschiderea celui de-al doilea magazin în proprietatea recent achiziţionată, Leroy Merlin îşi va putea deservi mai uşor clienţii din zona de sud a oraşului, precum şi pe cei din staţiunile de pe Valea Prahovei. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

”Această tranzacţie dovedeşte faptul că piaţa imobiliară este în continuare activă şi există un interes ridicat din partea investitorilor de a-şi consolida portofoliul de active în România”, spune Alecsandra Atanasiu, Transaction Support Land & Industrial la Cushman & Wakefield Echinox.

Recent, Leroy Merlin a anunţat că îşi extinde reţeaua de pe plan local cu un magazin nou la începutul anului viitor. Cel mai recent magazin sub acest nume s-a deschis în august 2020 şi se află pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti. Acela are o suprafaţă de vânzare de 14.000 metri pătraţi, 30.000 de produse, iar la deschidere avea 115 angajaţi. În prezent, magazine Leroy Merlin există în afara Capitalei, în Suceava, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, dar şi în alte oraşe.

Publicitate

În ceea ce priveşte brandul Praktiker, acesta a fost înlocuit de Brico Dépôt pe piaţa locală a bricolajului, după ce noii proprietari ai magazinelor – britanicii de la Kingfisher – au decis să le redenumească Brico Dépôt, brand pe care îl aduseseră local încă în 2013, odată cu achiziţia magazinelor Bricostore. Kingfisher a preluat magazinele Praktiker în 2017.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes