Connect with us
Publicitate

Cultural

„Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Publicat

pe

Publicitate

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită marți, 20 decembrie 2022, ora 14.00, la vernisajul expoziției ”Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei”, care va avea loc la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Demersul cultural al Muzeului de Etnografie Brașov urmărește readucerea în atenția publicului brașovean și a turiștilor a însemnătății pe care lemnul a avut-o în domeniul civilizației materiale, el însoțind omul de la primele sale momente din viață și până la moarte.

Povestea lemnului este depănată prin intermediul creațiilor artistice și a obiectelor realizate în lemn, pornind de la simple instrumente casnice și piese de mobilier, ajungând la obiectele de cult. Lemnul este prezenat în toate formele și în toate tipurile de ateliere din gospodărie, casă, biserică, edificii publice. Expoziția, prin modul de etalare și discurs, oferă vizitatorilor o imagine completă a civilizației lemnului, atât ca obiect de uz casnic sau unealtă agricolă, cât și ca obiect de cult. Astfel, este adusă în atenția publicului și dimensiunea spirituală a acestuia.

Atelierul de tâmplărie (cu uneltele specifice), lada brașoveană, cuptorul pentru copt pâine, leagănul copilăriei, semnele de vecinătate, meșteșugurile din lemn și viața spirituală sunt câteva repere ale elementelor care compun această expoziție.

Publicitate

Expoziția ”Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei” va putea fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului până în luna februarie 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes