Connect with us
Publicitate

Administrație

Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 a devenit zi oficială în România. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Publicat

pe

Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii prin care 15 noiembrie este desemnată Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987, transmite Administraţia Prezidenţială.

„Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale structurile asociative neguvernamentale interesate organizează manifestări prilejuite de comemorarea zilei de 15 noiembrie ca Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987”, conform iniţiativei legislative care aparţine PNL şi USR PLUS, fiind semnată inclusiv de Ludovic Orban.

Fondurile necesare pentru comemorarea diverselor evenimente ale Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 pot fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice.

Revolta de la Brașov din anul 1987 a fost o acțiune de protest împotriva politicilor economice și sociale impuse în RS România de dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu. Protestele au inceput pe 14 noiembrie 1987, la Secția 440 „Matrițe” a întreprinderii de autocamioane Steagul Roșu.

Publicitate

Inițial, demonstranții au scandat revendicări sociale: „Vrem mâncare și căldură!”, „Vrem banii noștri!”, „Vrem mâncare la copii!”, „Vrem lumină și căldură!” și „Vrem pâine fără cartelă!”

Protestatarii au incendiat tot ce amintea de regimul comunist, iar un rug uriaș, alcătuit din înregistrări de propagandă și documente de partid, a ars ore bune în piața din centrul Brașovului.

15 noiembrie 1987, în imagini

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes