Connect with us
Publicitate

Social

Legea mirosurilor, de astăzi în vigoare

Publicat

pe

Începând de astăzi, 16 iulie 2020, a intrat în vigoare inedita lege a… mirosurilor, numărul 123/2020, menită să reglementeze ce obligații suplimentare le revin firmelor, dar și persoanelor fizice, cu activități care poluează olfactiv, completând Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2005, privind protecția mediului.

Disconfortul olfactiv este definit, conform acestei legi, ca fiind „efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare”.

Potrivit acestei legi, firmele sunt obligate să dețină sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum și un plan de măsuri ce vizează reducerea acestuia. De asemenea, legea se adresează și persoanelor fizice, care desfășoară activități poluante.

Astfel, pentru a putea controla poluarea și mirosurile neplăcute sau nesănătoase, legea introduce amenzi usturătoare. Pentru nerespectarea obligațiilor din „Legea mirosurilor” sunt prevăzute amenzi care ajung până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 100.000 de lei pentru persoanele juridice. În unele cazuri, se poate ajunge chiar până la închiderea activității acestora. 

Publicitate

Antonio Dodiţă

foto: playtech.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes