Connect with us
Publicitate

Social

„Legea Anastasia”, reintrodusă în Parlament. Un senator cere închisoare pentru șoferii care urcă băuți la volan și provoacă accidente mortale

Publicat

pe

Tragedia din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, l-a făcut pe senatorul PSD, Robert Cazanciuc să propună un proiect de lege care să pedepsească aspru șoferii indisciplinați, care provoacă accidente mortale. Șase copii, care traversau pe trecerea de pietoni, au fost spulberați de o mașină condusă de un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, care s-a urcat băut la volan, deși nu avea permis de conducere.

Din păcate, una dintre cele șase victime, un copil în vârstă de 11 ani, a murit la spitalul din Petroșani, chiar pe secția de terapie intensivă. Șoferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști, iar oamenii legii au aflat că era băut și nici nu avea carnet. Această tragedie cumplită i-a convins pe aleși să ia atitudine și să propună pedepse aspre pentru cei care provoacă astfel de accidente.

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat și s-a aprobat procedură de urgență pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuți și fără permis, folosind o mașină pentru a-si ucide semenii, să ajungă direct în închisoare”, a scris senatorul PSD, Robert Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

În expunerea de motive, senatorul a scris că „România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere. Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți. Din rațiuni politice absurde și în mod sfidător la adresa interesului general al societății de a proteja în mod real viața și de a pune capăt carnajului de pe șosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, inițiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că „vine în contradicție cu filosofia actuală a Codului penal”.

Publicitate

Robert Cazanciuc a explicat că inițiativa legislativă vine în memoria persoanelor ucise în accidente rutiere de șoferi inconștienți, amintind de accidentul soldat cu moartea unei fetițe de doar 4 ani, chiar în fața casei în care locuia. Fetița, care se numea Anastasia, a fost lovită, chiar de Ziua Copilului, de o mașină condusă de o tânără care nu avea carnet de conducere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes