Connect with us
Publicitate

Social

Lecție la înălțime, deasupra Castelului Bran. Elevii din toată țara învață lucruri fascinante despre istoria României cu ajutorul unei drone

Publicat

pe

castelul Bran
Publicitate

Proiectul „Educație la Înâlțime” aduce în fața elevilor din România o lecție impresionantă despre istoria celui mai vizitat obiectiv turistic din țara noastră. Joi, 14 octombrie, de la ora 11.00, drona-profesor va transmite imagini de la Castelul Bran, în direct pe pagina de youtube a programului. Lecția va cuprinde reportaje despre figuri feminine marcante ale istoriei, un interviu cu un expert despre Castelul Bran și concursuri în direct deschise tuturor școlilor participante. Deși cursul poate fi văzut de orice utilizator din România, doar elevii din 3 școli din Piatra Neamț, Brăila și Miercurea Ciuc vor putea să intre pe ZOOM și să vorbească live cu profesorul de pe teren și invitatul său special.

„Drona se înalță joia aceasta deasupra Castelului Bran într-o lecție fascinantă despre femeile celebre din istoria României. Un loc de poveste în care au trăit adevărate regine și prințese, exemple de curaj și de bunătate. O lecție predată de o profesoară proaspăt laureată Merito, Adriana Bălaj despre condiția femeii de-a lungul istoriei și despre femeile curajoase care au luptat și luptă și în zilele noastre pentru drepturi egale între cele două sexe. O incursiune care ne va purta prin legendele antichității, prin istorisiri cu femei luptătoare, care au condus oștiri și au câștigat bătălii, prin cărți și filme de desene animate. Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila nr.5, Egalitatea de Gen”, anunță organizatorii cursului interactiv.

„Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, cu sprijinul Aspire Teachers și al Ministerului Educației. Proiectul-pilot a început anul trecut în județul Hunedoara atunci când elevi și profesori din trei școli rurale au intrat în direct cu profesori de istorie (Adamclisi, Constanța), de geografie (de lângă trovanții de la Ulmet, Buzău) și de biologie (unde au văzut defrișările din Munții Făgăraș, într-o transmisiune în direct de la 1700 de metri).

Prin aceste cursuri inedite, organizatorii își propun să familiarizeze elevii și profesorii cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod ce pune în valoare resursele României, să creeze lecții interactive centrate pe elev, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor, chiar și după încheierea transmisiunilor live.

Publicitate
PROMO EDUCATIE LA INALTIME - CASTELUL BRAN
play-sharp-fill

PROMO EDUCATIE LA INALTIME - CASTELUL BRAN

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes