Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Lecţie de civilizaţie pentru turiştii care ajung pe Tâmpa. Oamenii care urcă pe munte vor primi scrumiere portabile pentru a nu mai arunca mucurile de ţigară pe jos

Publicat

pe

Publicitate

Turiştilor care vizitează în această primăvară muntele Tâmpa administratorul acestuia le-a pregătit o serie de surprize, una dintre acestea fiind scrumiere portabile ce le vor fi distribuite pentru a nu mai arunca ţigări în natură.

Rangerul Rezervaţiei Tâmpa, Viorel Mihai, spune că din această primăvară vor fi demarate o serie de acţiuni de conştientizare prin care turiştii vor fi informaţi despre traseele turistice şi starea acestora şi vor fi sfătuiţi cum să se comporte pe munte, transmite Agerpres.

„Vom fi într-un permanent contact cu turiştii, iar la sfârşitul acestei comunicări ei trebuie să conştientizeze că trebuie să fie corespunzător echipaţi, să respecte muntele şi traseul turistic, ceea ce este foarte important pentru siguranţa lor. Le vom împărţi scrumiere portabile şi le vom explica pericolele ce ţin de aruncarea unei ţigări nestinse. Turiştii vor fi rugaţi să respecte regulile muntelui şi să nu se abată de la traseele turistice, să nu arunce deşeuri”, a precizat rangerul Viorel Mihai.

Totodată, el a menţionat că în această perioadă continuă pregătirile de primăvară, care au început, în urmă cu două săptămâni, cu reamenajarea terasei belvedere de la Literele Braşov şi a continuat, miercuri, cu înlocuirea drapelului, care a fost deteriorat de ultimele furtuni.

Publicitate

Lemnul pentru reparaţia terasei este pregătit, iar montarea se va face în următoarele săptămâni, imediat ce zăpada se va topi şi va permite urcarea lui pe munte.

„Urmează curăţarea şi remarcarea traseelor. Împreună cu cei de la Salvamont, vor fi îndepărtaţi arborii căzuţi şi deşeurile de pe aceste trasee. De asemenea, lucrăm la înlocuirea panourilor şi a indicatoarelor turistice degradate. De asemenea, vom repara şi, acolo unde este necesar, vom înlocui podeţele. Vrem ca turiştii să se bucure de o natură curată şi să poată beneficia de informaţiile. Toate aceste lucrări au început deja şi se execută în etape, în funcţie de vreme”, a mai precizat Viorel Mihai.

Toate aceste acţiuni sunt realizate cu sprijinul Primăriei Braşov, administratorul Rezervaţiei Tâmpei, Serviciului Public Local Salvamont Braşov şi jandarmilor montani, precum şi cu ajutorul unor voluntari, a mai menţionat sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes