Connect with us
Publicitate

Util

Liceenii braşoveni primesc cărţi de la History Channel. Pot afla despre istoria României și a Europei

Publicat

pe

Publicitate

După ultima campanie de succes din 2019, postul de televiziune History Channel a anunțat vineri că va face o donație către 25 de licee din România, din 13 județe. Campania va începe anul acesta pe 25 octombrie, marcând 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai al României.

Liceele beneficiare județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt și Teleorman.

La finalul campaniei, peste 16,000 de elevi vor avea acces la cele mai noi titluri despre istoria României și Europei. Campania celor de la History Channel este susținută de librăria on-line Libris.ro și Salvați Copiii România

„Ultima dată când am donat cărți școlilor românești, am inclus un citat de la respectatul istoric român Nicolae Iorga: „O persoană care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții”. De data aceasta vrem să aducem un omagiu Regelui Mihai, al cărui impact nu numai asupra istoriei României, ci și asupra istoriei Europei trebuie amintit și sărbătorit.În celebrul său discurs în Parlament în urmă cu 10 ani, Regele Mihai a spus că „Nu putem avea un viitor fără să ne respecte trecutul. Sperăm că tinerii din România privesc cu îndrăzneală spre viitor în timp ce își amintesc și apreciază calea creată pentru ei de curajoșii predecesori, precum Regele Mihai„, a declarat Izabella Wiley, conform romania-insider.com

Publicitate

Cărțile sunt adresate elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, profilul cărților fiind istoria românească și europeană contemporană.

„Fiecare liceu va primi un set de cărți istorice reprezentative semnate, printre altele, de istorici români de renume precum și de scriitori de renume internațional. Pentru a promova diversitatea vocilor în cercetarea istoriei, 9 din cele 26 de titluri selectate sunt scrise de femei istorice, în timp ce alte 4 titluri subliniază rolul femeilor în istoria României, printre care se numără istoricele Ruxandra Cesereanu, Diana Mandache, Tatiana Niculescu și Mihaela Simina”, se arată în comunicat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes