Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Le Figaro: Casele Regelui Charles al III-lea, din România lui Dracula. Ce se va întâmpla cu cele două proprietăți din Transilvania, după urcarea pe tronul britanic

Publicat

pe

Regele Charles al III-lea este un descendent îndepărtat al lui Vlad Țepeș, un războinic român care a inspirat personajul lui Dracula. Așadar, o legătură specială cu România, care l-a determinat să achiziționeze două case în Transilvania, notează ziarul francez, Le Figaro.

După moartea Elisabetei a II-a, Charles al III-lea a moștenit proprietăți deja cunoscute, cum ar fi Balmoral în zona rurală a Scoției, unde familiei regale îi place să petreacă vara și unde regina a murit, dar și Sandringham, din estul Angliei, unde regina își petrecea, în mod tradițional, Crăciunul. Noul rege va trebui, de asemenea, să cedeze moștenitorului său, William, reședințe renumite, cum ar fi proprietatea sa din Highgrove, Anglia, nu fără o oarecare durere de inimă. Aceasta este un adevărat semn al convingerilor sale ecologice. Cele 360 ​​de hectare au fost cultivate fără îngrășăminte sau pesticide, iar apele uzate sunt filtrate printr-un sistem elaborat dintr-un pat de stuf, transmite universul.net.

Dar regele deține și alte imobile, mai puțin cunoscute publicului larg, în… România. În 2006, Charles al III-lea și-a cumpărat personal o casă de țară, de un albastru strălucitor, în Viscri, Transilvania. Acest sătuc de 400 de locuitori a știut să-l seducă cu străzile sale de pământ, cu căruțele trase de cai și casele viu colorate, înconjurate de dealuri verzi. Această reședință din secolul al XVIII-lea a fost transformată într-un centru de pregătire pentru meșteșuguri tradiționale. Charles a achiziționat și o proprietate în Zălan, pe care a reabilitat-o ​​ca pensiune. „Proprietatea și-a păstrat autenticitatea transilvăneană, fiind atent restaurată cu metode și materiale tradiționale”, se precizează pe site-ul pensiunii. Într-adevăr, camerele sunt mobilate cu mobilier de epocă și textile din Transilvania.

Nu vă așteptați să găsiți televizor ci mai degrabă multe cărți pe rafturi, și bineînțeles, „tea time” obligă, un fierbător electric și ceai. Costă în jur de 100 € pe noapte. „Prințul de Wales speră ca această casă de oaspeți să încurajeze mai mulți oameni să viziteze Transilvania și astfel să promoveze dezvoltarea durabilă”, se mai spune. Încasările obținute din pensiune sunt donate Fundației Caritabile lansate de Prințul de Wales în România, în 2015, care își propune să protejeze patrimoniul țării. „Este foarte modest, nu este Highgrove. Sunt case de sat a căror armonie Charles al III-lea a decis să o păstreze”, explică prezentatorul TV Stéphane Bern, un bun cunoscător al familiei regale britanice. „S-a îndrăgostit de satele sale românești și a achiziționat aceste proprietăți din dorința de a păstra moștenirea”.

Publicitate

Dar ce se va întâmpla cu proprietățile sale din România? „El poate decide să le atașeze Ducatului de Cornwall (care oferă o rentă moștenitorului Coroanei, acum William, NDLR) caz în care i-ar ajunge lui William, sau le va păstra în rândul proprietăților sale personale”, punctează Stéphane Bern. Două scenarii posibile, așadar, pentru aceste bunuri achiziționate de Charles al III-lea, ca descendent îndepărtat al lui Vlad Țepeș care a inspirat personajul Dracula, celebrul vampir inventat de romancierul Bram Stoker. Aceasta nu este singura legătură pe care regele o menține cu România. „Este aproape de familia regală a României. Regele Mihai al României și-a întâlnit viitoarea soție, Ana de Bourbon-Parma, la nunta Prințesei Elisabeta și a Ducelui de Edinburgh”, încheie Stéphane Bern.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes