Connect with us
Publicitate

Economic

Lanțul hotelier Continental vrea să construiască un hotel de 10 etaje în Centrul Civic. Investiția se ridică la 12 milioane de euro

Avatar

Publicat

pe

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, intenționează să construiască un hotel de 10 etaje în Brașov. Va fi ridicat pe un teren de 1.500 mp din Centrul Civic, în apropiere de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice.

Publicitate

Investiția se ridică la aproape 12 milioane de euro, conform documentelor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Continental Hotels propune o construcție cu regim de înălțime 2S + P + M + 10E + etaj Tehnic. Prin proiect se propune construirea unui imobil care va cuprinde: un parcaj subteran pe trei niveluri pentru un total de 59 autoturisme precum și pentru o serie de funcțiuni–servicii ale hotelului, recepția un bar de zi si un restaurant la parter, 4 săli de reuniuni la mezanin de circa 140 persoane fiecare și 10 etaje pentru hotel, însumând un număr de 152 camere. Conform proiectului, numărul maxim simultan de persoane în clădire este de 1.102.

Publicitate

Același document arată că înălțimea imobilului va fi de circa 44 metri iar suprafața desfășurată, conform proiectului, este de circa 11.778 metri pătrați, incluzând spațiile din subsoluri.

Documentul mai arată că terenul pe care se face investiția a fost achiziționat de la brașoveanul Sorin Epure, cel care a obținut certificatul de urbanism pentru construcția hotelului în 2019. Sorin Epure este proprietarul Ascendent Imobiliare și fost consilier județean din partea PDL. Până să fie achiziționat de Continental Hotels, terenul de 1.500 mp a fost la vânzare o lungă perioadă de timp pe site-urile de specialitate, prețul de listă variind între 1,5 milioane de euro și 1,8 milioane de euro.

Publicitate

Din puncte de vedere administrativ, autorizația de mediu este unul dintre documentele necesare pentru obținerea autorizației de construire (AC), iar faptul că cei de la Continental solicită acest document arată un progres avansat în procesul birocratic. Dacă vor obține autorizația de construire, Continental Hotels se obligă să finalizeze investiția în 36 luni.

Acum patru ani, înainte să fie cumpărat de cei de la Continental, compania imobiliară promova proiectul drept „Cloud Eleven”, randări din proiect le puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Continental Hotels a încheiat anul 2019 cu afaceri de 142,6 milioane lei şi un profit net de 12,2 milioane lei. Grupul Continental numără 13 unităţi hoteliere, dintre care 12 active sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis, cu un total de peste 1.850 de camere.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Nae spune:

  59 de locuri de parcare pentru 1102 persoane. Cam multe virgule dau aici.

 • Economic

  Investigație la Avicod Codlea. Consiliul Concurenței suspectează formarea unui cartel

  Redactia

  Publicat

  pe

  Consiliul Concurenței investighează un posibil comportament anticoncurențial al mai multor companii care produc sau vând carne de pasăre. Acestea s-ar fi înțeles pentru a limita oferta de produse, astfel încât prețurile să crească.

  Publicitate

  Sunt vizate de anchetă: Transavia S.A., Ave Impex S.R.L., Vis Agri S.R.L., Safir S.R.L., Avi-Top S.A., Avicola Buzău S.A, Avicola Dragoș Vodă S.A., Avicod S.A., Agricola Internațional Bacău S.A., Agrisol International RO S.R.L. și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România.

  Consiliul are indicii potrivit cărora UCPR ar fi facilitat anumite practici comerciale menite să ducă la scumpiri artificiale. Mai multe inspecții inopinate au avut loc la sediile companiilor suspectate, dar și la sediul Uniunii.

  Publicitate

  Verificările au fost autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate.

  În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

  Publicitate

  Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane de lei (82,7 milioane de euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Economic

  Deși capacitatea de cazare din România a crescut anul trecut, județul Brașov a înregistrat printre cele mai mari pierderi – minus 700 de locuri de cazare

  Redactia

  Publicat

  pe

  Capacitatea de cazare a crescut anul trecut cu peste 1.500 de locuri la nivel naţional faţă de anul 2019, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. În pofida anului dificil prin care turismul româ­nesc a trecut, ope­ratorii economici au continuat să îşi dezvolte businessurile şi astfel să adauge locuri de cazare. Cu toate acestea, creşterea capacităţii de cazare a înregistrat un avans mai mic faţă de anul 2019, când a existat un plus de peste 2.700 de locuri de cazare faţă de anul anterior, conform datelor INS citate de Ziarul Financiar.

  Publicitate

  Chiar dacă avansul este mai mic faţă de 2019, anul trecut 25 de judeţe şi-au crescut capa­citatea de cazare, pe când restul au înregistrat scăderi. Bucureşti, Braşov şi Cons­tanţa, care au avut anul trecut cei mai mulţi turişti, se numără printre judeţele ca­re anul trecut au înregistrat scăderi ale lo­cu­rilor de cazare, ceea ce arată faptul că ope­ratorii economici au hotărât să îşi în­chidă unităţile de cazare. Însă, judeţul unde au fost închise cele mai multe unităţi de cazare a fost Prahova, care a înregistrat cu 1.700 de locuri de cazare mai puţin faţă de 2019, conform ZF.ro.

  Capacitatea unităţilor de cazare a ajuns anul trecut la peste 358.000 locuri de cazare la nivelul întregii ţări, pe când în anul 2019 capacitatea de cazare a fost de aproximativ 356.500 locuri, conform INS. Constanţa şi-a redus numărul capacităţii de cazare cu 598 de locuri de cazare, fiind pe primul loc în România în ceea ce priveşte capacitatea de cazare. Judeţul de la malul Mării Negre avea în 2020 o capacitate de 89.000 de locuri de cazare. Al doilea cel mai dez­voltat din punct de vedere al infrastructurii de cazare rămâne Braşovul, chiar dacă a avut cu 700 de locuri de cazare mai puţin faţă de 2019. Braşovul se află în al doilea an în care pierde din capacitatea de cazare, astfel că în 2019 a avut mai puţin cu 394 de locuri de cazare faţă de 2018.

  Publicitate

  La polul opus, cele mai puţine locuri de cazare se află în Vaslui, Călăraşi, Giurgiu şi Olt, care au sub 1.000 de locuri de cazare la nivelul fiecărui judeţ. Călăraşi şi Vaslui au pierdut anul trecut locuri de cazare, însă Giurgiu şi Olt au mai adăugat câte 8, respectiv 26 de locuri de cazare în 2020 faţă de 2019.

  Infrastructura hotelieră reprezintă o reală problemă pentru atragerea turiştilor străini, care de cele mai multe ori îşi doresc să găsească unităţi de cazare cu facilităţi şi condiţii la nivelul celor din marile hoteluri. Fără o dezvoltare a infrastructurii hoteliere, numărul turiştilor străini nu va putea creşte considerabil în anii următori. Cu toate acestea, în ultimii ani s-au anunţat noi investiţii în zona hotelieră, însă multe dintre acestea sunt concentrate în marile oraşe, iar multe staţiuni turistice din ţară duc lipsă de astfel de investiţii.

  Publicitate

  Anul 2020 a pus în aşteptare multe investiţii, dar şi deschideri de hoteluri, ca urmare a crizei pandemice, însă dacă lucrurile vor începe să îşi revină la normal, proprietarii de hoteluri sunt decişi ca anul acesta să pornească activitatea în noile hoteluri.

  Doar câteva judeţe din ţară pun la dispoziţia turiştilor unităţi sub branduri internaţionale, gradul de afiliere la lanţuri internaţionale fiind mic faţă de cel din ţările din regiune. România continuă să fie codaşă la turism în regiune, în condiţiile în care numărul de sosiri şi înnoptări este sub cel al ţărilor vecine.

  Date INS prelucrate de ZF.ro

  Publicitate
  Citește mai mult

  Economic

  Compania Naţională de Investiţii se reorganizează şi face 135 de angajări pentru a derula noi proiecte de dezvoltare cu fonduri europene

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Compania Naţională de Investiţii (CNI), societate comercială în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Lucărilor Publice, va fi reorganizată şi va angaja aproximativ 135 de persoane pentru a derula noi proiecte cu fonduri europene, potrivit Hotărârii de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

  Publicitate

  CNI explică angajarea personalului suplimentar şi creşterea cheltuielilor cu salariile – cu 227% faţă de nivelul bugetat în 2020 – prin numărul tot mai mare de obiective de investiţii pe care le derulează, din iulie 2020 şi până în prezent fiind depuse peste 3.000 de solicitări noi pentru diverse tipuri de lucrări în domeniul construcţiilor.

  Lucrări pentru şcoli şi spitale, drumuri şi canalizare

  Astfel, în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, au fost incluse subprograme noi care se referă la lucrări pentru şcoli, spitale, drumuri şi canalizare.

  Publicitate

  Această majorare de personal este determinată de modificările aduse la ordonanța privind înființarea CNI SA, respectiv includerea în PNCIPS a unor subprograme noi (Subprogramul „Unități şi instituţii de învăţământ de stat”, Subprogramul „Unităţi sanitare” Subprogramul „Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean”, Subprogramul „Fose septice, microstaţii de epurare, sisteme de alimentare cu apă şi sisteme de canalizare”, potrivit companiei.

  „Ținând cont de toate aceste modificări legislative, se impune atât o reorganizare a activității CNI prin crearea de noi departamente care să implementeze noile subprograme, cât și suplimentarea cu noi activități a departamentelor care implementează subprogramele care au fost extinse”, notează CNI.

  Publicitate

  Angajările se vor face până în luna iulie inclusiv, Compania de Investiţii urmând să ajungă la un număr total de 350 de angajați, de la 215 în prezent.

  Cheltuielile pentru investiţii sunt estimate la 1,4 miliarde lei, alocaţii de la buget.

  Printre cele mai importante obiective de interes naţional în derulare la CNI sunt construirea noului stadion „Rapid”, cu aproximativ 100 milioane lei (n.r. Arenele Steaua şi Arcul de Triumf au fost finalizate şi recepţionate), reabilitarea şi consolidarea Colegiului Naţional Carol I şi a Operei Române din Craiova – 98 milioane lei şi restaurarea Cazinoului de la Constanţa – 57 milioane lei.

  Publicitate

  De asemenea, CNI îşi propune şi construirea a 30 de cămine studenţeşti (7 cămine sunt deja în implementare) în 15 oraşe centre universitare, cămine care vor avea o capacitate totală de peste 10.000 de noi locuri de cazare.

  CNI, în calitate de unitate de implementare proiecte, poate realiza proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul următoarelor programe operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020: Programul operațional Infrastructură mare, Programul operațional Competitivitate și Programul operațional Regional, precum și în perioada de programare 2021-2027.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >