Connect with us
Publicitate

Economic

Lanțul hotelier Continental vrea să construiască un hotel de 10 etaje în Centrul Civic. Investiția se ridică la 12 milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, intenționează să construiască un hotel de 10 etaje în Brașov. Va fi ridicat pe un teren de 1.500 mp din Centrul Civic, în apropiere de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice.

Investiția se ridică la aproape 12 milioane de euro, conform documentelor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Continental Hotels propune o construcție cu regim de înălțime 2S + P + M + 10E + etaj Tehnic. Prin proiect se propune construirea unui imobil care va cuprinde: un parcaj subteran pe trei niveluri pentru un total de 59 autoturisme precum și pentru o serie de funcțiuni–servicii ale hotelului, recepția un bar de zi si un restaurant la parter, 4 săli de reuniuni la mezanin de circa 140 persoane fiecare și 10 etaje pentru hotel, însumând un număr de 152 camere. Conform proiectului, numărul maxim simultan de persoane în clădire este de 1.102.

Același document arată că înălțimea imobilului va fi de circa 44 metri iar suprafața desfășurată, conform proiectului, este de circa 11.778 metri pătrați, incluzând spațiile din subsoluri.

Publicitate

Documentul mai arată că terenul pe care se face investiția a fost achiziționat de la brașoveanul Sorin Epure, cel care a obținut certificatul de urbanism pentru construcția hotelului în 2019. Sorin Epure este proprietarul Ascendent Imobiliare și fost consilier județean din partea PDL. Până să fie achiziționat de Continental Hotels, terenul de 1.500 mp a fost la vânzare o lungă perioadă de timp pe site-urile de specialitate, prețul de listă variind între 1,5 milioane de euro și 1,8 milioane de euro.

Din puncte de vedere administrativ, autorizația de mediu este unul dintre documentele necesare pentru obținerea autorizației de construire (AC), iar faptul că cei de la Continental solicită acest document arată un progres avansat în procesul birocratic. Dacă vor obține autorizația de construire, Continental Hotels se obligă să finalizeze investiția în 36 luni.

Acum patru ani, înainte să fie cumpărat de cei de la Continental, compania imobiliară promova proiectul drept „Cloud Eleven”, randări din proiect le puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Continental Hotels a încheiat anul 2019 cu afaceri de 142,6 milioane lei şi un profit net de 12,2 milioane lei. Grupul Continental numără 13 unităţi hoteliere, dintre care 12 active sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis, cu un total de peste 1.850 de camere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nae

    15 martie, 2021 at 11:08 am

    59 de locuri de parcare pentru 1102 persoane. Cam multe virgule dau aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes