Connect with us
Publicitate

Fapt divers

La Sfântu Gheorghe va fi organizată ziua fără maşini

Publicat

pe

Publicitate

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Primăria va pune la dispoziția locuitorilor străzi fără trafic pentru ca oamenii să vină cu idei de evenimente care să aibă loc pe stradă. Biroul pentru Tineret al Primăriei invită locuitorii din Sfântu Gheorghe să organizeze evenimente, întâlniri de familie, jocuri, discuții, conferințe, discuţii în aer liber, inițiative Com’ON Sepsi, sau chiar organizații de elevi și studenți să își prezinte activitatea pe drumurile închise din diferite cartiere. Scopul acțiunii este de a crește gradul de conștientizare a necesității de a reduce poluarea și a puterii cooperării comunitare, transmite weradio.ro.

Tronsoanele propuse de locuitori şi aprobate de organizatori vor fi închise circulației între orele 08:00 și 21:00. În cazul în care secțiunea de drum solicitată nu poate fi închisă (este un drum principal, trebuie permis accesul în caz de urgenţă, sau alte motive obiective), se vor căuta alternative în apropiere. Toate cheltuielile necesare pentru desfăşurarea evenimentelor propuse vor fi suportate de către locuitori.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele vor fi amânate cu o zi. Secțiunile de drum pe care se vor desfășura evenimentele pot fi rezervate online până pe 30 august, prin completarea unui formular.

Publicitate

În timpul organizării evenimentului, este interzisă aprinderea de focuri, efectuarea de modificări permanente ale spațiilor publice, cum ar fi vopsirea, găurirea, vandalismul, activitățile economice, iar ideile pot fi implementate doar în zona aprobată, organizatorii trebuind să lase spațiul sau strada curată după eveniment.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes