Connect with us
Publicitate

Social

La școală, abia din septembrie

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că școlile nu vor mai fi deschise până în luna septembrie, iar cursurile vor continua exclusiv în mediul online.

„Am evaluat câteva teme foarte importante.Iată deciziile la care am ajuns împreună. Prima temă, școlile. O mică introducere. Acum, acitivtatea fizică e suspendată pe durata stării de urgență și am evaluat cum putem continua, având în vedere că pe 12 iunie se termină anul școlar. Epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm, că epidemia va dispărea. Nu e așa, din păcate. Ieri am avut peste 400 de noi cazuri de infecții, azi peste 300. Deci nu putem vorbi de o încetinire a epidemiei. Dar trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Există riscul major să ducă boala școala și riscul să ducă boala acasă. Am dorit să știm ce fac alte țări. Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschidă școlile, în altele situația e în evaluare. Acolo unde s-au deschis experimental școlile – o provincie din Franța – zeci de elevi au fost testați pozitiv, câțiva profesori au ajuns la terapie Intensivă. S-a decis azi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar, școlile și universitățile și grădinițele nu se vor redeschide”, a declarat președintele României.

Astfel, școala continuă online până pe 12 iunie, data închiderii anului școlar. Mediile pe semestrul 2 se închid cu notele existente, eventual cu o formă de evaluare online acolo unde nu sunt note date. Excepţie vor face anii terminali, clasele a VII-a şi a XII-a, respectiv a XIII-a pentru seral. Aceştia se pot întoarce în intervalul 2 – 12 iunie iunie pentru pregătire, iar examenele naţionale, Evaluare şi Bacalaureat, se vor da în iulie, după reguli stricte de distanţare socială.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes